Zdraví a životní styl

Rybí tuk zabraňuje poškození DNA
Vědci zjistili, proč rybí tuk pomáhá při léčbě pacientů, kteří prodělali infarkt. Omega-3 mastné kyseliny v něm obsažené podle nich zabraňují poškození DNA. celý článek
Nejste vůbec zimní typ a tohle dlouhé chladné období Vás psychicky deptá? Jsme tu pro Vás, abychom Vám přispěchali na první pomoc!
Snažíte si žít zdravě, ve skutečnosti je Váš způsob života spíše asketický, nebo nevyvážený a v konečném výsledku příliš zdraví nejste?
U malých dětí, které spí průměrně osm a méně hodin denně, hrozí nebezpečí nadměrné tvorby krevního cukru. Ten je přitom předzvěstí onemocnění cukrovkou (diabetem).
Spalte stopy vánočních hříchů!
Potřebujete po svátcích trochu zhubnout? Slibujete si, že napřesrok budete mít pevnější vůli a tolik nepřiberete? celý článek
Čím déle se žena snaží otěhotnět, tím víc riskuje, že její potomek nebude zdravý.
Také se snažíte skoncovat s Vaším věčným zlozvykem jménem kouření? Zkusili jste všechny možné zázračné bonbóny, žvýkačky i náplasti, ale nic z toho nezabralo?
Víte, že pití malého množství vína má na lidský organismus velmi příznivý vliv? Antioxidanty obsažené ve víně zabraňují usazování škodlivin v kardiovaskulárním systému, čímž pomáhají předcházet...
Šampaňské prospívá srdci stejně jako kakao
Vědci zjistili, že pití šumivého vína má stejně pozitivní vliv na srdce jako kakao. A k tomu si víc užijete. celý článek
Ženy, které užívají bisfosfonáty - léky proti řídnutí kostí -, prokazatelně méně často onemocní rakovinou prsu než ty, které se na osteoporózu neléčí.
Stačí jedno jablíčko denně a budete se cítit a vypadat mnohem lépe. Nevěříte? Přečtěte si, co všechno v sobě tyto voňavé plody ukrývají!
Vědci našli další důvod, proč by měly gravidní ženy přijímat dostatečné množství kyseliny listové.