Jak přežít leden, únor a březen?


Nejste vůbec zimní typ a tohle dlouhé chladné období Vás psychicky deptá? Jsme tu pro Vás, abychom Vám přispěchali na první pomoc!

Přinášíme hned několik tipů, jak přežít leden, únor a březen!

Zimu z kalendáře nevymažete
Začněme dobrou zprávou, která zní, že se již nacházíme v druhé polovině ledna. Po něm následuje krátký únor a koncem března už konečně přichází jaro! Dobrá, teď se ale vrátíme zpátky do druhé poloviny ledna. Vánoční svátky utekly jako voda a nás čeká spousta práce. K tomu všemu jsme si ještě naložili novoroční předsevzetí. Někdo by rád přestal kouřit, druhý pít, a třetí se rozhodl, že bude držet dietu. Jenže kde vzít v těchto mrazivých šerých dnech energii potřebnou k tomu, abychom mohli svá předsevzetí alespoň zčásti začít plnit? Kdyby nový rok nezačínal v lednu, ale třeba v červnu, možná by se nám tato předsevzetí plnila lépe. Bohužel tomu tak není. Stejně tak zimu nelze vymazat z našeho kalendáře.

Odleťte nebo si zvykněte!
Ten, kdo nemá rád zimu jako roční období, si může vybrat ze dvou možností. Buď v prosinci odletět na jiný konec světa, a vrátit se až na apríla, nebo si prostě zvyknout. Vzít si příklad ze stěhovavých ptáků, to zní jako velmi dobrý nápad. Jeho realizaci si však může dovolit málokdo. Nejde ani tak o finanční náročnost (nejnákladnější položkou bývá zpáteční letenka, jinak v mnoha exotických destinacích, například na Filipínách, se žije mnohem levněji než u nás, takže se svazkem jednodolarových bankovek si tam dlouho vystačíte), jako o fakt, že málokdo z nás má tak svobodné povolání nebo přizpůsobivý druh podnikání, že by si mohl dovolit zůstat několik měsíců mimo evropský kontinent. 

Pokud patříte mezi obyčejné smrtelníky, kteří si tento luxus dovolit nemohou, snad Vás utěší následující srovnání. Do České republiky sice přichází rok co rok zima, zato nás tu netrápí přírodní katastrofy, jako je například tsunami, anebo silné zemětřesení.

Zpříjemněte si čekání
Jestliže chcete, aby Vám zima rychleji utíkala, zpříjemněte si dlouhé čekání na jaro. Vyrazte třeba na týden na hory. Taková zima na horách je úplně o něčem jiném! Lyžování nebo lenošení v lehátku na sluneční terase nelze srovnat s toulkami po velkoměstě ponořeném do inverzní mlhy. Ne nadarmo se říká, že jeden týden dovolené v zimě vydá za dva týdny dovolené strávené v létě. 

Nemáte s horami dobré zkušenosti? Vyberte si zajímavý týdenní nebo přinejmenším víkendový wellness pobyt. V období od ledna do března navíc dostanete velmi výhodnou cenovou nabídku. Vrátíte se odpočatí a plni energie zdolat všechny pracovní úkoly, a dokonce i splnit ona novoroční předsevzetí. 

Že si teď nemůžete vzít dovolenou? Zajděte si po práci alespoň do sauny. Nedělá Vám sauna dobře? Tak co byste říkali romantické procházce zasněženou krajinou či starou částí města, kterou zakončíte sklenicí svařeného vína? Svařáček k zimě neodmyslitelně patří. V létě na pláži si ho tolik nevychutnáte.

Těšte se!
Alespoň malá dávka optimismu je k přežití zimních měsíců více než potřebná. Ostatně být optimistou právě v tomto případě se celkem vyplácí. Po zimě jaro určitě přijde. Děje se tak již po mnoho let. Takže je velká pravděpodobnost, že se to stane i letos. Prozatím se můžete vrhnout do předjarních příprav. Jejich charakter záleží čistě na Vašich zálibách. Připravte si na jaro kolo. Kupte si na sebe slušivý jarní modýlek. A není už dávno čas, abyste sestavili letošní osevní plán? Naplánujte si, co příjemného budete dělat na Velikonoce. Zkrátka dělejte si radost drobnostmi, které Vás k jaru rychleji posunou! Milé dámy a pánové, ukliďte konečně uprášenou vánoční dekoraci a dejte si na stůl raději petrklíč, aby zima byla už konečně pryč!

Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.