Lehká květáková polévka

Kategorie: Recepty na polévky | Kuchyně: Česká kuchyně

Máte rádi květák? Připravte si z něho vynikající polévku, která bude chutnat Vám i dětem!

Suroviny:
1 hlava květáku
1 vejce
sůl
drcený kmín a muškátový oříšek
sekaná zelená petrželka 
 
Postup:
1.Ve slané vodě uvaříme květák a rozdělíme ho na menší růžičky.
2.Vývar zahustíme vejcem. (Pokud nám vyhovuje hustší konzistence, můžeme použít instantní jíšku.)
3.Dochutíme drceným kmínem a muškátovým oříškem. Dle chuti dosolíme.    
4.Na dno každého talíře dáme hnízdo sekané zelené petrželky.
5.Tip: pro obměnu lze přidat několik kuliček mraženého hrášku.

Dobrou chuť!  

Přečtěte si také: Gulášová polévka, Recepty na polévky