Losos na bylinkách

Kategorie: Recepty z ryb | Kuchyně: Česká kuchyně

Také neradi jíte na noc těžká jídla? Dobře děláte. Losos na bylinkách s listovým salátem je skvělá večeře.

Suroviny:
400 g chlazeného lososa (maso musí být vždy čerstvé)
máslo
olivový olej
tymián
bazalka
bílý pepř
citronová šťáva

Postup:
1. Z ryby uděláme 4 porce, které jemně osolíme a opepříme.
2. V rendlíku rozpustíme máslo a přidáme nasekanou bazalku a tymián.
3. Rendlík dáme stranou.
4. V pánvi orestujeme porce lososa na olivovém oleji.
5. Porce ryby klademe na talíře podložené salátovým lůžkem a přelijeme je bylinkovým máslíčkem z rendlíku.
6. Jako příloha se hodí brambory nebo bramborové pyré.        

Dobrou chuť!