Křenová omáčka

Kategorie: Recepty na omáčky | Kuchyně: Česká kuchyně

Vynikají křenová omáčka.

Suroviny:
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
¾ litru hovězího vývaru
1/4 litru smetany ke šlehání
3 lžíce smetanového křenu
sůl

Postup:
1.  Na pánvi si nejprve připravíme jíšku z másla a hladké mouky.
2.  Osolíme a zalijeme částí vývaru (ve kterém jsme předtím uvařili hovězí maso s bobkovým listem, novým kořením a cibulí) a za stálého míchání povaříme.
3.  Jakmile je omáčka hustá, přidáme 3 lžíce smetanového křenu a smetanu. Pokud křen není dostatečně ostrý, přidáme jemně mletý bílý pepř.
4.  Promícháme. Podáváme s plátky hovězího a knedlíkem.
5.  Tip: Omáčku lze vylepšit přidáním strouhaných mandlí.