Masáž nejen pro krásu

25.02.2009 | Krása a móda

Bojujete s celulitidou? Potíte se v posilovně, kontrolujete obsah tuku a vlákniny na obalech potravin a s velkým sebezapřením si odpíráte kávu a lijete do sebe hektolitry neperlivé vody? A tohle všechno bez výsledku?! Zkuste to chytřeji a mnohem příjemněji.

Pomerančový strašák
Celulitida je strašákem dnešní doby. Stalo se z ní vděčné téma nejen ženských časopisů. Těžko byste hledali časopis o kráse a zdraví, v němž by o pomerančové kůži nebyla ani zmínka. Pod vlivem této globální medializace propadá nemálo žen (především mladšího a středního věku) minimálně vnitřní panice. Kontrolují obsah živin na obalech potravin, které kupují, objednávají si zeleninový salát bez majonézy, marně se přesvědčují o tom, že milují zeleninu a majonéza jim ani trochu nechutná. Všechny si přečetly, že se mají vyvarovat tučných jídel, nadměrného pití kávy, stejně jako alkoholických nápojů a kouření. Naproti tomu je prý dobré nejlépe obden cvičit a vypít dva až tři litry neperlivé vody denně.

Po několika měsících tohoto poněkud klášterního způsobu života však namísto odměny přijde velké zklamání. Ano, pravda, kila šla nepatrně dolů. Ale nevzhledné dolíčky na stehnech, bocích a hýždích se ani nehnuly. Zdravý zdravotní styl, jehož součástí je dieta a cvičení, k dokonalé postavě bohužel nestačí. Pokud chcete v boji s pomerančovou kůží dosáhnout výsledků, zkuste to jinak. Odměňte se za své úsilí (nikoli dortíkem) lymfatickou masáží.

 
Pro krásnou postavu
Český jazyk si neustále obohacuje svou slovní zásobu. A poměrně nedávno ji obohatil také o lipomasáže a lymfodrenáže. Lipomasáž je druh masáže, který napomáhá tělu, aby zmenšilo svůj objem zejména v kritických partiích, což jsou v našem ženském případě především stehna, boky, bříško a zadeček. Lymfodrenáž je druh masáže, který napomáhá tělu, aby se zbavilo škodlivin. Právě tyto škodliviny se hromadí v těle a vytvářejí nevzhledné hrbolky zejména na ženském těle. Masáže proti celulitidě jsou ponejvíce kombinací těchto dvou, lipomasáže a lymfodrenáže. Pokud chcete celulitidě ztrpčit život, tak jako ho ona doposud ztrpčovala vám, můžete se objednat buď na manuální masáž, nebo můžete své tělo svěřit hlavicím masážního přístroje. Mezi osvědčené přístroje patří například Lipo M6. A jak taková masáž vlastně probíhá?

 

Přístrojová masáž 
Nejprve se převléknete do slušivého bílého oblečku z přiléhavého materiálu a položíte se na masážní stůl. Masérka po vás bude jezdit hlavicí masážního přístroje. Podobně jako lux přístroj nasává vrstvu kůže na tzv. problémových partiích a masíruje ji. Narušuje tak strukturu polštářků usazených škodlivin a postupně je rozpouští. Nejprve ležíte na zádech, pak na břiše. Standardní doba masáže je kolem 60 minut. Cena se pohybuje kolem 1000 Kč. Počet masáží se odvíjí od stavu vaší celulitidy. Zkušený personál vám obvykle poradí, jaký typ masáže je pro vás vhodný a doporučí vám počet návštěv. Celulitida se obvykle rozděluje do tří stádií, a to podle závažnosti. V prvním stádiu celulitidy vám postačí cyklus 6 masáží. Nevzhledné hrbolky se vyhladí a vaše pokožka na masírovaných partiích těla (stehna, hýždě) se viditelně zpevní. V pokročilejších stadiích celulitidy budete potřebovat podstatně delší cyklus masáží. Když budete dodržovat pitný režim a masáže doplníte vhodnou stravou a cvičením alespoň dvakrát týdně, výsledky se dostaví. A jako bonus se vám může zlepšit i pleť.

 

Jak je to možné? 
V lidském těle je tekutina jménem lymfa. Pokud lymfa proudí, z těla se vyplavují škodliviny. A divili byste se, co jich v nás je. Pokud lymfa neproudí, škodliviny se v nás usazují, nejen v podobě nežádoucích hrbolků na kůži. To může mít za následky mnohé zdravotní komplikace. Lymfatické masáže a lymfodrenáže lymfu rozproudí a škodliviny se tak vyplavují z těla. Vidíte tedy, že tyto masáže nejsou jen pro modelky a ženy, které chtějí být dlouho krásné. Vzhledem k náročnému životnímu stylu 21. století, ke stavu životního prostředí a s tím spojeného výskytu civilizačních chorob rozproudění lymfy a vyplavení škodlivin z těla prospěje každému člověku! Buďte tedy zdraví a krásní!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Tělová kosmetika, Módní trendy

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.