Posilování břicha pokračuje!


Jak zvládáte lehy sedy a cvičení s tyčí? Už jste dosáhli v oblasti posilování Vašeho bříška alespoň na druhý pohled znatelných výsledků?

Začalo Vás cvičení bavit a rádi byste jej rozšířili o další? Tady jsou!

Pokračujeme ve cvičení 
Před krátkým časem jsme si vysvětlili rozdíl mezi posilováním a hubnutím břicha, připomněli si základní vlastnosti břišního svalstva a uvedli si dva velmi účinné cviky na jeho posílení. Dnes se podíváme na další z nich. 

Upravte pitný režim! 
Ještě předtím, než se dáme do cvičení, je třeba zdůraznit, že k dokonalému bříšku samotné cvičení nestačí. Úprava pitného režimu, pokud tedy jako většina lidí nesprávně pijete, je neméně důležitá, a to především u žen. Základem Vašeho pitného režimu by neměla být žádná jiná tekutina, než čistá neperlivá voda. Nezáleží ani tak na tom, zda bude pocházet ze vzdáleného ledovce, či z české studánky, jde o to, aby neobsahovala příliš mnoho bublinek a dalších příměsí. Bublinky totiž přispívají k zadržování vody v těle a v kombinaci s rychlým stravováním, třebaže jíte minimálně, mohou vytvářet efekt plného břicha. Pokud Vám voda chutná, máte vyhráno. Bohužel žaludky mnohých z nás se domnívají, že tato tekutina je určena především pro žáby, a tak vodou opovrhují, nebo ji pijí s velkým sebezapřením. 

Tip: Aby Vám voda zachutnala, zkuste ji ochutit několika kapkami citronové šťávy (která navíc výborně zažene žízeň) a vychlaďte si ji na teplotu, která Vám vyhovuje. Pokud ani to nezabere, na trhu naštěstí existuje spousta druhů neperlivých ochucených vod. Ve větších obchodech můžete vybírat z mnoha příchutí. Od hroznového vína, bezinky, maliny, hrušky, přes bylinkové, jako je mateřídouška, šípek, až po skutečně velmi zajímavé příchutě. 

Vodu pijte po menších dávkách. Kdybyste vypili více než litr vody najednou, zejména nalačno, nemuselo by Vám být dobře. 

Cvičení nejen v posilovně
Příště se v rámci našeho seriálu o krásném bříšku podíváme na úpravu jídelníčku. Teď už se ale konečně pustíme do cvičení. Pokud neradi cvičíte na zemi a preferujete přístroje, můžete využít některého z přístrojových posilovačů břišních svalů. Těmito přístroji jsou vybaveny snad všechny dobré posilovny. Pořídit si je můžete i domů. Než se pro některý z nich rozhodnete, svou investici dobře zvažte. Nejde jen o kvalitu přístroje, ale také o Vaše morálně volní vlastnosti. Klíčová otázka zní: Budete skutečně doma tento přístroj používat? Mnoho nadšenců si totiž posilovač pořídí (nejčastěji k Vánocům, aby mohli od prvního ledna ještě plni předsevzetí začít cvičit), dvakrát si na něm zacvičí, a tím jejich úsilí končí. 

Jestliže Vám naopak přístroje příliš nevyhovují (nebo se na nějakou dobu octnete na místě, kde je nebudete mít k dispozici), máme pro Vás tip: pořiďte si terapeutický míč. V případě potřeby z něho vypustíte vzduch a přivezete jej, kam potřebujete.

Cviky na míči
A nyní pozor, cvik na míči číslo jedna: Lehněte si na míč tak, abyste jej měli pod spodní částí zad. Překřížené ruce si dejte za hlavu. Zatněte břišní svaly a opatrně se zvedejte směrem od míče. Opakujte patnáctkrát. Druhý je zaměřený na posílení horních svalů břišních: Ve srovnání s prvním cvikem rozdíl spočívá pouze v tom, že míč je umístěn pod Vašimi lopatkami. 

Dělejte, co Vás baví!
Péči o své bříško nikterak nedramatizujte! Pokud Vás jeho posilování vyloženě nebaví, vězte, že stačí, cíleně se věnovat břišnímu svalstvu 5-10 minut 2-3 týdně, přičemž Vaše úsilí doplníte jiným sportem, který Vás baví, a při němž se bříško rovněž zpevňuje. Máte rádi jízdu na kole, na koni, plavání, nebo golf? Tak hurá!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Parfumerie, Módní trendy

Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.