Carbonara špagety

Kategorie: Recepty z těstovin | Kuchyně: Italská kuchyně

Vyzkoušejte jeden z nejoblíbenějších receptů italské kuchyně. Jistě Vás nadchne svou jednoduchostí a hlavně vynikajícím výsledkem!

Suroviny:
400 g špaget uvařených podle návodu
100 g čerstvých žampionů nebo hříbků 
4 plátky anglické slaniny
1 stroužek česneku
2 vejce
2 lžíce olivového oleje
5 lžic bílého vína
5 lžic smetany ke šlehání
koření: pepř a sůl
strouhaný parmezán na posypání

Postup:
1.V pánvi na oleji zpěníme slaninu a nadrobno nakrájený česnek.
2.Přidáme houby, které krátce orestujeme a zakapeme bílým vínem.
3.V misce mezitím smícháme vejce se smetanou a kořením.
4.Na talíře rozdělíme ještě horké špagety a přelijeme je nejprve směsí z misky, poté směsí z pánve.
5.Nakonec porce posypeme strouhaným parmezánem.    

Dobrou chuť!  

Přečtěte si také: Boloňské špagety, Recepty z těstoviny