Pohlreich na grilu:
Za poctivé peníze chci poctivé jídlo!

02.06.2012 | Gastronomie | Revue

Kuchař Zdeněk Pohlreich se svými asistenty dvě hodiny vytvářel na pražském náměstí Republiky grilované speciality.

Grilovalo se kuřecí, krkovička, ale třeba i ananas. Všichni hladovci se olizovali až za ušima. " Tak to má být. Dobré jídlo přináší i dobrou náladu. Náhražky a všelijaké nekvalitní ingredience veškerý požitek zkazí."

A jak se pozvolna dostával do ráže, neodpustil si poznámku na některé, podle něj rádoby, kuchaře. "Jsem zastáncem toho, že za poctivé peníze musím dostat i poctivé jídlo. Ne každý to, bohužel, tak chápe. Když mi něco nechutná, rozhodně si to nenechám pro sebe a ozvu se. Někdy možná i trochu hlasitěji, ale prostě se nedám," ulevil si Pohlreich, hvězda primáckého televizního vaření.

Valná většina mistrů cechu kuchařského jsou muži. Čím si to vysvětlit? Dokáží více experimentovat a jsou odvážnější při přípravě jídel? "Podle mne tohle někde zakořeněné ´moudro´ vůbec neplatí. Ženy prostě mají méně času. Přilítnou z práce, mají na starosti, děti a ještě do toho musí ukuchtit pro taťku. Hlavně, aby to bylo brzy. A v tom kalupu nemají čas vyvářet speciality a vymýšlet. To není o tom, že by neměly v kuchyni fantazii, ale jednoduše nemají čas," vysvětlil Zdeněk Pohlreich.

Zdroj, Foto: Korzo.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.