Připravte si exotické saláty jako hlavní jídlo

8.4.2012 | Gastronomie

Máte chuť na něco zdravého, a zároveň výživného? Připravte si exotický salát. Přinášíme Vám dva originální recepty z ostrova Honolulu. Lomi Salmon Salad a salát Kailua.

Lomi Salmon Salad se skvěle hodí k těstovinovým jídlům, zatímco Kailua salát je se podává jako příloha ke grilované rybě či masu.

Lomi Salmon Salad
 
Suroviny (pro 4 osoby):

  • 6 salátových rajčat
  • 1 vrchovatá lžíce jemně nasekané cibulové natě
  • 1 vrchovatá lžíce jemně na bílé cibule
  • 100 gramů uzeného lososa
  • 2 polévkové lžíce vody
  • Sůl

Příprava:

  1.  rajčata nakrájíme na malé kostičky, vložíme je do mísy, přidáme sekanou cibuli a cibulovou nať
  2.  nakonec natrháme uzeného lososa na kousky a zalijeme jemně osolenou vodou
  3.  dobře promícháme a necháme uležet v chladu
  4.  podáváme jako předkrm nebo přílohu k těstovinovým jídlům

Kailua salát

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 160 gramů sýra Brie
  • 6 salátových rajčat
  • 50 gramů celeru
  • 1kávová lžíce sekaného kopru
  • 1kávová lžíce sekané cibule
  • 15 kapek citronové šťávy
  • 4 polévkové lžíce šťávy z rajčat

Příprava:

  1.  sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do mísy
  2.  přidáme pokrájená salátová rajčata, jemně nasekaný kopr a cibuli
  3.  zalijeme tomatovou šťávou
  4.  nakonec přidáme nastrouhaný uvařený celer, salát pokapeme citronem a dobře promícháme
  5.  salát necháme krátce odležet v chladu a podáváme jako přílohu k rybě nebo masu

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.