Venkovní gril znamená zdravé grilování

24.04.2012 | Gastronomie

Grilování představuje nejen možnost přípravy neobyčejně lahodných pokrmů, ale také příjemné posezení s rodinou nebo přáteli na čerstvém vzduchu.

Není tedy divu, že se také u nás zařadilo grilování mezi nejoblíbenější volnočasové aktivity. Ovšem základem toho, abychom si naše grilování opravdu užili, je volba kvalitního grilu. 

Zdravá a chutná příprava pokrmů 
Pokrmy připravené na grilu v mnohém předčí jídlo, které si uvaříme na plotně, anebo opečeme či ohřejeme v troubě. Oheň ve spojení s venkovní přípravou totiž dodává pokrmům jedinečnou chuť. Největší oblibě mlsných českých jazýčků se tradičně těší klobásky a steaky z kuřecího, vepřového a hovězího masa. Grilování však představuje alternativu také pro milovníky ryb a mořských plodů, stejně jako pro vegetariány a pro všechny, kteří si pečlivě hlídají svou štíhlou linii, anebo drží dietu. Dobře okořeněná grilovaná zelenina, jako je cuketa, lilek, nebo paprika, chutná naprosto skvěle a má jen minimum kalorií. Venkovní grilování tedy není jen o špekáčcích.       
 

Pořizujeme gril  
Kromě nákupu kvalitních surovin na grilování je základem úspěchu volba kvalitního grilu a jeho vhodného typu. Pokud jde o kvalitu, na trhu existuje mnoho prodejců grilů, kteří nabízejí výrobky v mnoha cenových a především kvalitativních úrovních. Pořízení venkovního grilu za nápadně výhodných podmínek však často bývá příčinou zklamání. Ze zkušeností vyplývá, že se vyplatí koupit gril o specializovaného prodejce, který nabízí grily od kvalitního výrobce.  
Grily Weber jsou zárukou kvality, a přitom se dají pořídit za rozumnou cenu. Volbě vhodného typu věnujeme samostatný odstavec. 

Plynový, elektrický, anebo na dřevěné uhlí?
Grily na dřevěné uhlí patří mezi nejoblíbenější, neboť dřevěné uhlí dodává pokrmům nezaměnitelnou chuť a vůni. Za krále mezi grily na dřevěné uhlí je považován Weber One Touch Premium Gourmet, který možná znáte také z populárního pořadu Šéf na grilu. Hlavní výhodou elektrických grilů je jejich nezávislost na počasí a ekologičnost grilování. Plynové grily jsou zase oblíbené pro své snadné ovládání, neboť je zapálíte pouhým stiskem tlačítka, kterým zároveň snadno regulujete teplotu. Weber vyrábí kvalitní grily všech výše uvedených typů. 
 
Gril na černé uhlí Weber One Touch Premium Gourmet.

Vyberte si svůj gril včetně příslušenství 
Vyberte si svůj gril ve specializovaném obchodě www.grilykrby.cz, kde grilům opravdu rozumějí. A pokud si budete přát, tak Vám poradí i s výběrem. Samozřejmostí v případě nákupu grilu Weber je také zajištění kompletního servisu, a to včetně dodávky náhradních dílů. V e-shopu www.grilykrby.cz rovněž najdete příslušenství ke grilům, jako jsou ochranné obaly na grily, pracovní stoly, dřevěné grilovací lupínky, pizza kameny, anebo vychytané grilovací rukavice pro leváky. Přejeme Vám pohodové grilování a dobrou chuť!   

www.grilykrby.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.