Bolest při sexu může vyřešit návštěva odborníka

10.08.2011 | Sex a vztahy

Je Vám nepříjemný sex s Vaším partnerem, kterého máte velmi ráda, a nechcete ho opustit? Netajte svůj problém a začněte ho řešit. Vaše první kroky by měly vést do ordinace gynekologa nebo sexuologa.

Bolest neskrývejte
Bolest při sexu postihuje především ženy. Je alarmující, jak vysoké procento žen nikdy nepřizná, že jim sex s jejich partnerem přináší nepříjemné pocity místo příjemných, anebo je dokonce zdrojem bolesti. Ženy postižené tímto problémem mívají tendenci sex přetrpět v zájmu zachování spokojeného soužití. K tomu používají různé triky, od bolesti si mohou ulevovat křikem, což muž obvykle považuje za projev vzrušení, anebo se partnera snaží stimulovat, aby co nejdříve ejakuloval. Další variantu představují výmluvy. Na děti, které ještě nespí, na stres v práci, anebo na pověstnou bolest hlavy. Ani jedna z možností však nepředstavuje řešení problému.          

Navštívit sexuologa není ostuda
Jestliže Vás trápí výše popsaný problém, s návštěvou odborníka rozhodně neotálejte. Gynekolog buď potvrdí, anebo vyloučí možné gynekologické obtíže, a v případě potřeby Vám je pomůže vyřešit. Pokud žádné neshledá, může Vám doporučit konzultaci se sexuologem. Zajít do sexuologické poradny není žádná ostuda a spoustě lidí skutečně pomůže. Odborník Vám například poradí vhodný lubrikační gel, anebo polohu, ve které místo bolesti prožijete orgasmus.    

Přečtěte si také:

Foto: www.sxc.hu

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.