Druhá míza u mužů a jak ji krotit

16.06.2011 | Sex a vztahy

Máte obavu, co bude Váš partner vyvádět, až na něho přijde druhá míza? Anebo už u něho dávno propukla? Zachovejte klid. Je zde velká šance, že ho to přejde.

Odkud pramení druhá míza
Možná si říkáte, kde se druhá míza u mužů vůbec bere. Vysvětlení je celkem prosté. Když děti odrostou, z manželského či partnerského soužití se stane stereotyp a muž si při pohledu na své rodné číslo uvědomí, že už mu zbývá jen několik desítek let života, chce si ta léta užít. Navíc manželka už dobře zná všechny jeho slabosti i zdravotní problémy a on si tolik přeje vrátit se do svých mladých let a zahrát si na borce, který sbalí dvacetiletou kočku. Stárnoucí (pánové, promiňte to slovo) muž si potřebuje dokázat, že navzdory pokročilému věku jeho schopnosti lovce zůstaly zachovány. Jenže jak ukazuje druhá strana mince, muž si v tomto případě často pouze myslí, že je lovec, ale ocitá se spíše v roli kořisti. Třebaže to není pravidlem, spousta mladých kočkovitých šelem se nechá zdánlivě ulovit staršími lovci z jednoho čistě pragmatického důvodu. Šelmám jde o to, aby jim lovci pomohli vytvořit hnízdo, jaké mladí samečkové vzhledem k nedostatečnému zázemí momentálně vytvořit nemohou. Těm nejmladším šelmičkám nejde o hnízdo, ale mohou usilovat o jiné výhody.             

Jak tlumit druhou mízu
Ptáte se, zda můžete příchodu druhé mízy u svého partnera nějak bránit? Přírodě neporučíte, ale rozpadem vztahu zapříčiněným pověstnou druhou mízou snáze odolávají páry, které mají společné koníčky, a kteří dokážou chránit svůj vztah před stereotypem. Náš tip: Nezapomínejte svého partnera často chválit a dodávat mu pocit, že je silný samec, kterého obdivujete a vážíte si ho. A co radí odborníci v případě, že se Váš partner nechal ulovit? Buďte velkorysá. Nechte ho, ať se vydovádí, s největší pravděpodobností mu za nějaký čas dojdou síly nebo peníze a rád se k Vám vrátí.   

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z brambor

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.