Zásada první:
Nesnažte se ho změnit

17.06.2011 | Sex a vztahy

Myslíte si, že svého partnera časem změníte k obrazu svému? Nevěřte tomu. Muže nezměníte, pouze jej můžete vést k tomu, aby se Vám částečně přizpůsobil.

Nenapomínejte a nevyčítejte
Mnoho žen se domnívá, že si svůj protějšek časem přizpůsobí k obrazu svému, podobně jako se to podařilo jejich mamince, anebo kamarádce. Avšak přesvědčení, že svého partnera od základů změníte, je velmi nereálné. Jen si představte, co kdyby někdo chtěl od základu změnit Vás? Spíše než o změnu se jedná o jistou míru přizpůsobení. Pokud ovšem chcete, aby se Vám partner v některých ohledech přizpůsobil, například aby po sobě alespoň trochu uklízel, musíte na to jít diplomaticky a ne jej neustále peskovat, že nechává po bytě špinavé oblečení, drobečky a ostatní nepořádek. Mohlo by se pak klidně stát, že by po sobě sice uklidil, aby měl od Vás pokoj, ale jeho láska by se začala postupně vypařovat, neboť by se cítil být stále napomínán a omezován.

Pozitivní motivace
Místo výčitek se svého partnera raději snažte pozitivně motivovat a chválit za to, když po sobě uklidí, anebo splní jiný z Vašich požadavků. Náš tip: Zkuste mu říct sladkým hláskem, aby byl tak hodný a uklízel po sobě. Pokud na něčem trváte, nesmíte být měkká. Příklad: Partner Vám slíbil, že bude po sobě uklízet oblečení, ale nejspíš na to zapomněl, neboť třetina jeho šatníku se povaluje po zemi. Snažte se vydržet a neuklízet tak dlouho, dokud si nepořádku nevšimne sám. A nezapomeňte, pro spokojenost partnerského soužití se tu a tam musí přizpůsobit oba.       

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z těstovin

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.