Víte, jak na posilování břicha?


Pevné a ploché bříško by si přály mít snad všechny ženy. Jenže svět je nespravedlivý, každá žena má k vytouženému ideálnímu bříšku úplně jiné předpoklady.

Přesto se Vám dnes pokusíme poradit, jak se k tomuto ideálu přiblížit, aniž by Vás to stálo příliš mnoho úsilí!

Nepleťte si pojmy! 
Nevěřili byste, kolik lidí se domnívá, že posilování břicha automaticky znamená hubnutí. Že jste si to také mysleli? Tak pozor! Posilování a hubnutí jsou dvě zcela rozdílné věci! Pokud totiž začnete s cviky na posilování břicha, nepočítejte s tím, že se Váš objem kolem pasu dramaticky změní. Jestliže chcete posílit břišní svalstvo a zároveň zhubnout, bude třeba doplnit Vaše úsilí také vhodnou dietou. Váš životní rytmus budete muset přizpůsobit tak, aby denní kalorický příjem byl nižší než výdej. Pokud jste však od přírody štíhlí, jen potřebujete trochu posílit, pak Vám postačí zaměřit se na níže popsané cviky. 

Velkou výhodou této skupiny svalů je, že se zpevní za poměrně krátkou dobu. Ani k tomu, abyste se následně udrželi ve formě, nemusíte obětovat příliš mnoho času. Důležitá je především pravidelnost. Cvičit byste měli minimálně dvakrát týdně, a to ve dnech, které nenásledují bezprostředně za sebou. Třeba v pondělí a ve čtvrtek v libovolnou denní dobu. V posilovně nebo doma. Hlavně delší dobu nevynechávat. 

Vsaďte na osvědčený cvik!
Není nad osvědčené cviky. Začněme sedylehy neboli lehysedy, což je osvědčená klasika. Spousta lidí se však diví, proč se po tak úporné námaze nedostavuje očekávaný výsledek. Mají totiž špatnou techniku.

Jak poznáte, že cvičíte dobře? Tak, že ucítíte, jak zátěž při zvedání přebírají břišní, nikoli jiné svaly. Pokud špatně cvičíte, může Vás druhý den bolet třeba krční páteř. Nejde tedy o to, prostě se zvednout, ale dát zabrat právě břišnímu svalstvu.

Jak tedy správně cvičit? Lehněte si na zem na tvrdou a rovnou podložku. Hrubý koberec umístěný na betonové podlaze však úplně vhodný není. Mohli byste si totiž odřít některý z obratlů v blízkosti pánve. V tomto případě je lepší, položit se na ručník, či látkovou podložku, abyste po skončení cvičení neměli v místě, kde má srnka zrcátko, nevzhlednou odřeninu.

Dýchání a technika
Pamatujte na to, že kromě dobré techniky je důležité správné dýchání. Obojí tedy musíte zkombinovat. Nádech je po cestě dolů, výdech nahoře, nikdy naopak! Z lehu se pomalu zvedejte směrem k pokrčeným kolenům. Zatněte břišní svaly a dotkněte se kolen buď rukama, nebo k nim přitiskněte hlavu. Vydržte vteřinku a pomalu se vracejte zpátky do lehu. Opakujte desetkrát až patnáctkrát ve třech sériích. Nepochybujeme o tom, že byste zvládli i všech pětačtyřicet lehůsedů najednou. Věřte však, že rozložení na série je mnohem efektivnější. Při cvičení nikam nepospíchejte.

Tip: Někomu vyhovuje, když si podloží nohy lavicí, která člověku usnadňuje zvedání. Proto jsou také posilovny vybaveny tímto nářadím. 

Jeden cvik nestačí
Výše uvedený cvik je velmi populární, a to protože pokud jej vykonáváte bezchybně, brzy dosáhnete celkem uspokojivých výsledků. Jeden cvik však pochopitelně nestačí. Břišní partie se skládá z několika skupin svalů. Pro dokonalý vzhled Vašeho bříška musíte vynaložit trochu námahy a posílit je všechny. 

Tentokrát si ke klasickým lehůmsedům přidáme ještě tip na posílení šikmých břišních svalů. Po dokončení poslední série lehůsedů vstaňte, mírně se rozkročte a na ramena si položte tyč. Držte oba její konce. S výdechem přetáčejte trup zleva doprava. Opakujte dvacetkrát ve třech sériích. 

Pěkně si zacvičte! Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat a rozhodně bude stát za to!!! Pokračování příště!

Přečtěte ti také:

Navštivte také: Kosmetika, Módní trendy

Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.