Udělejte si svůj ženský den!

20.10.2009 | Krása a móda

Jak to vypadá, když mají své dny muži, to jsme před časem viděli v reklamě na jednu velmi populární lihovinu.

Když mají ženy své dny, zpravidla jim nebývá příliš dobře. My Vám dnes přinášíme návod, jak si udělat pěkný „ženský“ den, který nemá s pravidelným měsíčním krvácením vůbec nic společného!

Kouzelné slůvko „nemusím“ 
Proč si jednou za čas neudělat pěkný den? Uznejte, co by to bylo za život, kdyby člověk pořád jenom pracoval, stále něco jen musel, a skoro nic si neužil. Začněte svůj den tím, že se pěkně do růžova vyspíte. Během nočního spánku naše tělo vylučuje serotonin, což je látka, která přispívá k tomu, že se dobře cítíme. Zároveň se lidské tělo ve spánku zbavuje stresu. Ostatně stresu se zbavíte již předešlého dne večer, kdy budete uléhat s vědomím, že následující den NEMUSÍTE vstávat. A po probuzení ani nic nepříjemného dělat. Podle odborníků by lidem velmi prospělo, kdyby si takový den, kdy nic nemusí, pravidelně zařazovali do svého pracovního týdne. Ideální by byla středa. Třeba si to jednou budeme moci všichni dovolit. Pocit, že člověk nic dělat nemusí, má neuvěřitelně osvobozující efekt. 

Snídaně pro celé tělo
Po probuzení dopřejte svému tělu dokonalou očistu a výživu. Vlasům i pleti dejte masku, osprchovanému tělu pořádnou vrstvu hydratačního krému, udělejte si manikúru (pokud na ni raději nezajdete) a namalujte se tak, jak Vám to nejvíce sluší. Dejte si sklenku ovocné šťávy a oblékněte si své oblíbené oblečení. Pokud milujete džíny, přeci nebudete trávit svůj den v těsné minisukni a kousavých punčocháčích!

Jistě již nyní se cítíte báječně. Přišel čas na dobrou snídani také pro Váš žaludek. Dejte si ve Vašem oblíbeném baru v klidu kávu a něco k snědku k tomu. Takové našlehané latté plné mléčné pěny Vám jistě udělá dobře. Nebo je libo horká čokoláda? Dnes nezkoumejte kalorie. Navíc je přeci ještě dopoledne. Zcela bez výčitek si dejte i kousek čokoládového dortu, nebo oblíbený chlebíček. Jednou za čas se nic nestane. 

Čas patří Vám 
Dnešní den patří celý Vám. Záleží proto jen na Vás, zda se vypravíte na nákupy, na výlet do přírody, do kosmetického salónu, na pedikúru či masáž, nebo budete jen tak surfovat po internetu, číst dávno rozečtenou knihu, sledovat oblíbený film, či se sejdete se svou kamarádkou. Možná toužíte po tom, jen tak se bezcílně toulat a prohlížet si krásy světa. Ty drobné detaily, na které v běžném dni nemáte čas. Mozek se při takových toulkách příjemně zregeneruje. Domů se vrátíte s úplně vyčištěnou hlavou. Často si pak ujasníte odpovědi na otázky, o nichž již dlouho přemýšlíte, jenže povinnosti je vždy odsunou kamsi do pozadí. Pokud svému tělu dopřejete tento druh vnitřního odpočívání častěji a v pravidelných intervalech, dosáhnete větší psychické pohody i vyšší výkonnosti. 

Tipy na večer
Po takto příjemně stráveném dni jste jistě plna dobré nálady, optimismu a chuti, udělat radost také ostatním. Tu jim můžete udělat mnoha způsoby. Vašeho partnera jistě znáte nejlépe sama, a proto víte, zda ho potěšíte steakem na zeleném pepři, Vaším novým modýlkem spodního prádla, lahví oblíbeného moku, či erotickou masáží.

Menší děti vždy potěší ta správná hračka (jistě je znáte natolik, že víte, po čem v poslední době touží), větší děti zase společné plánování výletu. A co ty největší děti? Těm mnohdy uděláte radost pasivně. Stačí, když odjedete na výlet s partnerem a ony zůstanou samy doma. Nebo že byste půjčila DVD s nějakou komedií, u které se všichni pobavíte? A co takhle překvapení v podobě nového doplňku do dětského či teenagerovského pokoje?

Rodiče budou mít radost, jen když jim zavoláte. Anebo že byste je měla raději navštívit? Konečně nesmíme zapomenout ani na čtyřnohé členy rodiny. Kus špeku nebo kost, dlouhá podvečerní procházka, přátelské podrbání, těmhle tvorečkům se dělá radost celkem snadno. Tak ať se Váš den co nejlépe vydaří! Možná si ten večer budete říkat: „Kéž by byly všechny dny takové!“ 

Přečtěte si také:

Navštivte také: Parfumerie, Módní trendy

Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.