Diety mohou působit stejný stres jako plánování svatby


Lidé, kteří se snaží dodržovat diety, můžou prožívat stejně stresující okamžiky, jako když se chystají na zkoušky nebo se rozcházejí s partnerem...

Výzkum společnosti Mullerlight ukázal, že tisíce obyvatel Velké Británie stresem z diet skutečně trpí.
Skoro polovina dotázaných uvedla, že vyzkoušeli různé módní diety a podle serveru FemaleFirst zažívali symptomy stresu.

Třetina respondentů se přitom domnívá, že dodržovat dietu je stejně stresující jako blížící se termín odevzdání nějaké práce, pětina dotázaných stres přirovnala k přípravě na zkoušky a jedna osoba z deseti je dokonce přesvědčena, že diety jsou stejně stresující jako plánování svatby.

"Abychom se nedali zatáhnout do stresu z držení diety, neměli bychom podléhat módním dietám. Rozumnější je dávat přednost zdravým jídlům," říká Dr. Georgina Burnettová, která se na výzkumu podílela.

Dietoložka Nicola Burgher-Kennedyová k tomu dodává: "Módní diety působí takový stres a úzkost, že mají na tělo spíše negativní dopad. Tyto emoce zvyšují nebezpečí, že se lidé proti dietě vzbouří. Pokud chce někdo zhubnout, je lepší držet se zdravé vyvážené stravy."

Překvapivé je i to, že podle výzkumu se skutečně podařilo zhubnout a udržet si váhu téměř dvakrát většímu procentu mužů než žen (54 procent vůči 27 procentům) ! 

Přečtěte si také:

Navštivte také: Dekorativní kosmetika, Módní trendy

Zdroj: Korzo
Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.