Zeleninové karbanátky z mladého zelí

9.3.2012 | Gastronomie

Zeleninové karbanátky si můžete připravit z různých druhů zeleniny. Ty naše jsou z mladého zelí.

Suroviny:

  • 200 g najemno nakrájeného zelí
  • 2-3 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g strouhanky
  • koření do mletých mas
  • mléko dle potřeby
  • olej na smažení

Postup:

  1. Zelí mírně orestujeme a necháme zchladnout.
  2. V misce smícháme zelí s vejci, strouhankou, prolisovaným česnekem a směsí koření.
  3. Součástí kořenící směsi bývá sůl, takže solíme jen dle potřeby.
  4. Ze směsi vytváříme rukama malé karbanátky, které opékáme na oleji.
  5. Mléko přidáváme jen po lžících, podle toho, jak je směs hustá.
  6. Karbanátky podáváme s bramborem a okurkovým salátem s koprem.

Dobrou chuť?

Přečtěte si také:

Navštivte také: Zdraví a životní styl, Sex a vztahy

Foto: www.sxc.hu

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.