Zeleninové karbanátky si můžete připravit z různých druhů zeleniny. Ty naše jsou z mladého zelí.
Suroviny:
-
200 g najemno nakrájeného zelí
-
2-3 vejce
-
1 stroužek česneku
-
150 g strouhanky
-
koření do mletých mas
-
mléko dle potřeby
-
olej na smažení
Postup:
-
Zelí mírně orestujeme a necháme zchladnout.
-
V misce smícháme zelí s vejci, strouhankou, prolisovaným česnekem a směsí koření.
-
Součástí kořenící směsi bývá sůl, takže solíme jen dle potřeby.
-
Ze směsi vytváříme rukama malé karbanátky, které opékáme na oleji.
-
Mléko přidáváme jen po lžících, podle toho, jak je směs hustá.
-
Karbanátky podáváme s bramborem a okurkovým salátem s koprem.
Dobrou chuť?
Přečtěte si také:
Navštivte také: Zdraví a životní styl, Sex a vztahy
Foto: www.sxc.hu