Oblíbené recepty z mletého masa

05.05.2010 | Gastronomie

Mleté maso je oblíbené po celém světě. Ptáte se proč? Protože z něho lze připravit neuvěřitelné množství jídel. My si tentokrát posvítíme na speciality české kuchyně.

Recepty z mletého masa:

Sekaná 

Suroviny:
500 g mletého masa
1-2 vejce
100 g strouhanky 
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
majoránka, paprika, kmín
sůl

Postup:

  1.  V míse smícháme kostičky cibulky, které jsme předtím zpěnili na oleji, s mletým masem, vejci, hořčicí, kečupem, solí a kořením. 
  2.  Přidáme strouhanku a ze směsi vypracujeme bochníček, který upečeme v troubě.
  3.  Podávat lze s bramborem, kaší, nebo chlebem a nakládanou zeleninou. 

Karbanátky 

Suroviny: 
stejné jako na sekanou
plus plátkový sýr

Postup: 

  1.  Z masové hmoty vytvoříme malé bochánky, které opečeme z obou stran na oleji.
  2.  Hotové karbanátky vyjmeme a položíme na savý papír, aby nebyly příliš mastné. 
  3.  Plátkový sýr natrháme na kousky a na každý (ještě horký) bochánek kousek položíme.
  4.  Podáváme s bramborem, kaší, nebo pečivem. 

Plněné paprikové lusky

Suroviny: 
stejné jako na sekanou 
plus paprikové lusky 

Postup:

  1.  Paprikové lusky omyjeme a zbavíme jádřinců.
  2.  Lusky naplníme masovou směsí.
  3.  Uvaříme ve vodě, ze které pak připravíme například rajskou omáčku. 
  4.  Paprikové lusky se servírují s bramborem, knedlíkem, anebo s rýží. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty z mletého masa

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.