Zásada šestá:
Buďte dobrá, ale ne dokonalá

17.06.2011 | Sex a vztahy

Možná tomu nebudete věřit, ale dokonalou ženu chce mít valná většina mužů pouze jako milenku, za manželku by ji nebrali ani omylem. Mužské ego nesnese, když ho žena zastiňuje svými kvalitami a schopnostmi.

Pohlaďte jeho ego
Muži obdivují schopné ženy, ovšem pouze mizivé procento z nich dokáže žít spokojeně se ženou, která je ve své kariéře velmi úspěšná, anebo dokonce úspěšnější než oni. Vedle dokonalé ženy trpí mnoho mužů komplexem méněcennosti, často mají pocit, že ona je vlastně nepotřebuje. Aby muž nenabyl dojmu, že se bez něho klidně obejdete (a neodešel ochraňovat nějakou slabší bytost, která ho chytře přesvědčila, že ho potřebuje více než Vy), občas pohlaďte jeho ego. Nechte ho udělat nějakou ryze mužskou práci, kterou sice zvládnete, ale křehké ženy ji nezvládanou. Pak ho pochvalte, jak je šikovný, že Vy byste to určitě takhle dobře nezvládla. Chvalte ho také v posteli. Občas se ho zeptejte na něco z jeho oboru, aby Vám to mohl hrdě vysvětlit. Pozor ale, ať to nepřeženete, aby Vás buď neprokoukl, anebo si naopak nemyslel, že má doma hloupou slepici. Buďte prostě dobrá, ale ne dokonalá. Nebojte se občas projevit své slabé stránky a vzbudit v muži ochranitelské pudy.          
 
Nesoupeřte spolu
Říká se, že jakmile spolu začnou partneři soupeřit, pokud jde o jejich pracovní život, rozpad spokojeného soužití je na obzoru. Není to pravidlem, ale svazky lidí s rozdílnými talenty bývají trvalejšího charakteru. Jinými slovy lepší perspektivu má umělkyně a právník nebo stavební inženýr, nežli právník a právnička, anebo dva inženýři stavebnictví. Jestliže si dobře rozumíte s partnerem stejného zaměření, v žádném případě spolu nesoupeřte.     

Přečtěte si také:

Foto: www.sxc.hu

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.