Chcete být dokonalá žena?

09.11.2010 | Sex a vztahy

Jaká je dokonalá žena 21. století? Jak musíte vypadat a co všechno musíte zvládnout, abyste mohla pyšnit puncem dokonalosti?

Ideál dokonalosti
Naše představy o tom, jak má vypadat, a co všechno by měla zvládnout dokonalá žena dnešní doby, se velmi liší. Když jsme se ptali mužů, jak si představují ideál paní dokonalé, většina jí přisuzovala krásnou postavu s velkými prsy, štíhlým pasem a pěkným pozadím, pro jiné byl mnohem důležitý krásný obličej a z neznámých důvodů velké silné rty, kombinace sexappealu a sexuální náruživosti, ale i smysl pro humor. Ženy zase do popředí nejčastěji stavěly krásnou pokožku bez nejmenší známky celulitidy nebo bohatou kštici vlasů. Ukázalo se však, že velká část žen považuje za hlavní měřítko dokonalosti co nejefektivnější skloubení své práce, péče o děti, sebe a domácnost. V našich ženských očích je dokonalá štíhlá a vždy upravená žena hovořící několika světovými jazyky, která se dokáže postarat sama o sebe i o své blízké. K tomu úspěšně provozuje svou vlastní živnost či firmu, anebo raději dvě najednou, a přitom všem dokáže uspokojit svého partnera, aby neměl důvod, hledat rozptýlení jinde. Poměrně velká skupina žen také zmínila dokonale padnoucí oblečení. Pro muže nehrálo oblečení nebo nějaké to deko navíc významnou roli jako pro ženy. Zajímalo je především to, jak se žena stará o děti, a samozřejmě také o ně. Příliš velké pracovní nasazení hodnotili spíše negativně. Nicméně všichni z dotazovaných se shodli na tom, že nároky na dokonalou ženu se neustále zvyšují. 

Čtyři es skoro dokonalé ženy 
Milé dámy, dokonalým se nikdo nerodí. Stoprocentně dokonalým se nikdo nestane ani během svého života, tedy ani žádná z nás. Pokud se chcete ideálu dokonalé ženy přiblížit alespoň na 80-90%, potřebujete k tomu čtyři es. Sebevědomí, schopnosti, smysl pro humor a soudnost. Bez dostatečného sebevědomí se nemůžete prosadit ani v byznysu, ani v partnerských vztazích. K tomu, abyste něco dokázala, potřebujete schopnosti. Klíčová je především schopnost zorganizovat umět si zorganizovat čas tak, abyste v průběhu 16 hodin (24hodin mínus 8 hodin spánku) zvládla vše, co musíte. Tedy oholit si nohy, připravit dobrou večeři, prodat jeden dva pozemky, napsat několik článků, pohrát si navečer s dětmi a večer s partnerem. Smysl pro humor Vás zlidšťuje. Díky němu nejste stroj vykonávající jednu činnost za druhou. A konečně soudnost. Soudná žena ví, kde jsou její meze. Nenaloží si na sebe více, než je schopna zvládnout. Když si na sebe naloží více, než unese, je stresovaná, podrážděná a nespokojená, což má k dokonalosti hodně daleko.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z vepřového masa

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.