Správný spánek rovná se krása a zdraví


Všichni asi víme nebo tušíme, že to, jak spíme, má výrazný vliv na to, jak se cítíme. Aby byl spánek opravdu kvalitní, je potřeba spát ve vyvětrané nepřetopené ložnici, s optimálně hřejivou pokrývkou, místnost by měla být dobře zatemněna a neměl by se v ní nacházet žádný zapnutý elektrospotřebič. Jedním z nejdůležitějších předpokladů kvalitního spánku je pak samozřejmě správná matrace.

Jak ovlivňuje kvalita spánku naše zdraví, krásu a atraktivitu?

Probudit se ráno s obtisknutým knoflíčkem z povlečení není nic příjemného, ale budit se každý den rozlámaní kvůli špatné matraci, to je horší. Jak poznáte, že máte nevhodnou matraci pro zdravé spaní? Už tak, že si těžko hledáte optimální polohu pro usnutí. Příliš tvrdá matrace vyvíjí nadměrný tlak na kyčle, lokty a ramena a ovlivňuje krevní oběh. Můžete se pak v noci probouzet bolestí nebo kvůli znecitlivění nohou či rukou. Příliš měkká matrace zase způsobuje, že svaly bez přestání pracují a pokoušejí se uchovat páteř ve správné pozici. A co je varováním hlavně pro ženy – nevhodná poloha při spánku dokonce přispívá k prohlubování vrásek!

vyber kvalitniho rostu a matrace zajisti zdravy spanek

Kvalitní matrace za korunu

Do kvalitní matrace by měli investovat i ti, kteří nemají zrovna peněz na rozdávání. Velice komfortní matraci pořídíte už okolo tří tisíc korun za jednolůžko. To vychází při doporučované době použití sedmi let asi na korunu za noc. Což – uznejte – není mnoho za to, co na oplátku dostanete. Pokud zakoupíte matraci, která svým složením odpovídá vaší váze, pak může být životnost dokonce i 10–15 let. Proč je vlastně třeba matraci po určité době vyměnit? Matrace postupně získává trvalou deformaci, která se projevuje proležením nejčastěji v bederní oblasti, tj. ve středu matrace, protože tam je nejvíce zatěžována. Nebo dojde ke změkčení matrace, které není na první pohled zřejmé, avšak matrace tak ztrácí svou pružnost. U pružinových matrací může časem docházet k vytlačování pružin na povrch.

molitanova matrace

Výběr nejlépe s odborníky

Jde vám už z těch všem informací na internetu hlava kolem? Pletou se vám pojmy studená pěna, paměťová pěna, latex, PUR, molitan…? Obraťte se na specializovanou prodejnu, ať už kamennou, nebo internetovou, kde se můžete poradit s odborníky. Dobré také je, když obchod nabízí nejen matrace, ale i související zboží – postele, rošty, matracové chrániče a třeba i anatomické polštáře.

polohovaci rost postele

Prověřeným dodavatelem matrací pro zdravé spaní je česká společnost Matrimex. Matrimex totiž matrace nejen prodává, ale také se podílí na jejich vývoji a při výrobě spolupracuje s předními českými výrobci. Kromě odborného poradenství a osobního přístupu proškolených zaměstnanců nabízí také rychlé dodání s dopravou zdarma, velké skladové zásoby a výrobu atypických rozměrů matrací na míru. Matrimex provozuje internetový obchod i kamennou prodejnu v Plzni, kde si samozřejmě můžete matraci vyzkoušet.

logo matrimex

Aby se nám dobře spalo, je zapotřebí usínat v čistém a harmonickém prostředí. Ložnice by tedy měla být zařízena tak, abychom se v ní cítili dobře. K tomu pochopitelně přispěje i příjemná společnost partnera, s tím už však bohužel – nebo bohudík? – žádný obchod nepomůže.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.