První sex si pamatujeme celý život

22.07.2011 | Sex a vztahy

První sex představuje jedinečný zážitek zasunutý v naší mysli, na který nelze zapomenout. První sex otvírá bránu do světa sexuálního života, kvalita prožitku závisí především na našem partnerovi a na jeho zkušenostech.

První sex ze zvědavosti
Když jsme položili dvaceti lidem ve věku od třiceti do čtyřiceti let (deseti mužům a deseti ženám) choulostivou otázku, co bylo hlavním motivem pro jejich první sex, většina mužů se přiznala, že první sex okusili spíše ze zvědavosti. Ženy spíše čekaly na toho pravého, ale takřka u poloviny dotázaných také převážila zvědavost. Dalším motivem byla skutečnost, že všichni okolo „to“ už zkusili.

Na partnerovi záleží
Kvalita prvního sexu závisí především na našem partnerovi. Pokud si vybereme staršího a zkušenějšího partnera, má naše první sexuální zkušenost jinou povahu, než když jdeme cestou tápání se stejně starým protějškem. Chemie lásky nám však tuto nejistotu obvykle vynahradí a na svůj první sex vzpomínáme až do konce života.     

Poprvé a přesto poněkolikáté
Falešný první sex, tedy první sex s novým objevem, má také svá specifika. Muži si pochvalují především to, že mají svůj nový úlovek v posteli poprvé, kdežto příslušnice něžného pohlaví zase kvitují, že se poprvé muži obvykle více snaží. Jsou velmi pozorní a dají si více záležet na milostné předehře.         

Přečtěte si také:

Navštivte také: Zdraví a životní styl, Děti a rodina

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.