Pokud chcete být štíhlá jako Francouzka, netrapte se odříkáním


Francouzské ženy jsou pověstné nejen svým vytříbeným módním vkusem, ale také svou štíhlostí. A víte, proč jsou Francouzky štíhlé? Protože rády jedí. Pokud nevěříte, přečtěte si náš článek.

Na diety zapomeňte
Francouzky a diety si spolu rozumí asi tolik jako voda a oheň. Na rozdíl od Američanek nebo Češek mezi nimi mnoho dietářek nenajdeme. Asketismus je totiž neslučitelný s francouzským stylem života. Savoir vivre je naprostým protipólem asketismu v libovolné formě. To ovšem neznamená, že by se francouzské ženy přejídaly, a přitom byly štíhlé, jak tvrdí některé modelky. Naopak. Ve srovnání s českými ženami si nakládají na talíř o třetinu až polovinu menší porce, které si však o to déle vychutnávají. Jak jinak než v kombinaci s vínem. Jiné je také složení jejich stravy, která obsahuje velké množství zeleniny (především tepelně upravené) a kvalitních bílkovin, tedy nikoli knedlíků, koláčů a dalších sacharidů. Dezerty si neodpírají, ovšem jejich velikost je ve srovnání s naší porcí spíše symbolická. Kvalita vítězí nad kvantitou. O dietách se nepřemýšlí, a proto stráví podstatně méně času myšlenkami na jídlo. Mimochodem, Francouzky netráví ani příliš času v kuchyni.           

Naučte se vychutnávat život se vším všudy
Pokud chcete být štíhlá jako Francouzka, netrapte se odříkáním, ani dietami, které mají stejně většinou za důsledek kombinaci nežádoucího jo-jo efektu a neustálého přemýšlení o jídle. Na světě je spoustu krásné potravy také pro naši duši, která uspokojí naše touhy. Jídlo povyšte na gurmánský požitek, který si ponecháte jako cenný doplněk k umění, módě, masážím, milování, přírodě a ostatním kamínkům pestré mozaiky života. Pořiďte si poloviční talíře a nakládejte si na ně poloviční porce a vychutnávejte si je s vínem. A pozor, nevynechávejte snídani. Místo pověstného máslového croissantu dejte přednost bílému jogurtu s vločkami. Tak to totiž dělají Francouzky. 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.