Také milujete hermelín na všechny způsoby? K pivu nebo vínu přijde k chuti nakládaný hermelín s kořením.
Suroviny:
-
4 hermelíny
-
stroužky z 1 česneku
-
2 cibule
-
20 kuliček pepře
-
10 kuliček jalovce
-
4 bobkové listy
-
lžička sladké papriky
-
2 chilli papričky
-
1 lžíce octa
-
olej dle velikosti sklenice
-
1 sklenice s dobře uzavíratelným víkem
Postup:
-
Hermelíny přepůlíme a lehce posypeme paprikou.
-
Na dno sklenice dáme kolečka cibule a přepůlené stroužky česneku.
-
Pak už jen prokládáme vrstvy hermelínu s cibulí a česnekem.
-
Do všech vrstev přidáme pepř a jalovec, do některých chilli papričku a bobkový list.
-
Poslední vrstvu tvoří česnek, cibule a koření.
-
Jakmile máme plnou sklenici, zalijeme ji olejem, do kterého jsme přidali 1 lžíci octa.
-
Dbáme na to, aby olej pronikl všude.
-
Sklenici dobře uzavřeme, uložíme do chladu a její obsah konzumujeme nejdříve po 16 hodinách.
-
Podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Navštivte také: Děti a rodina, Krása a móda
Foto: www.northerntable.com