Nakládaný hermelín je tradiční pochoutka nejen k pivu

9.3.2012 | Gastronomie

Také milujete hermelín na všechny způsoby? K pivu nebo vínu přijde k chuti nakládaný hermelín s kořením.

Suroviny:

  • 4 hermelíny
  • stroužky z 1 česneku
  • 2 cibule
  • 20 kuliček pepře
  • 10 kuliček jalovce
  • 4 bobkové listy
  • lžička sladké papriky
  • 2 chilli papričky
  • 1 lžíce octa
  • olej dle velikosti sklenice
  • 1 sklenice s dobře uzavíratelným víkem

Postup:

  1. Hermelíny přepůlíme a lehce posypeme paprikou.
  2. Na dno sklenice dáme kolečka cibule a přepůlené stroužky česneku.
  3. Pak už jen prokládáme vrstvy hermelínu s cibulí a česnekem.
  4. Do všech vrstev přidáme pepř a jalovec, do některých chilli papričku a bobkový list.
  5. Poslední vrstvu tvoří česnek, cibule a koření.
  6. Jakmile máme plnou sklenici, zalijeme ji olejem, do kterého jsme přidali 1 lžíci octa.
  7. Dbáme na to, aby olej pronikl všude.
  8. Sklenici dobře uzavřeme, uložíme do chladu a její obsah konzumujeme nejdříve po 16 hodinách.
  9. Podáváme s čerstvým chlebem a pivem.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Děti a rodina, Krása a móda

Foto: www.northerntable.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.