Mastné vlasy nikomu nesluší! Víme jak na ně!

16.03.2018 | Krása a móda | Vlasy

Vlasy jsou vizitkou každé ženy. Není se čemu divit, že všechny toužíme po dokonalé hřívě, které nechybí objem ani zdravý lesk.

Bohužel jsou mezi námi takové, které dnes a denně bojují s mastnými vlasy, jež jim nevzhledně splývají okolo obličeje a vytváří dojem, že se o sebe dotyčná příliš nestará. Za příčinou vzniku mastných vlasů ale nemusí stát pouze nedbalost, ale i genetické dispozice, používání nevhodných vlasových prostředků či nadměrná hladina stresu.

Estetický problém, který vám ubírá na sebevědomí

Možná i vy máte problém s mastnými vlasy, které nevydrží čisté ani 24 hodin a vy tak v podstatě neděláte nic jiného, než že absolvujete ono známé kolečko: mytí, rozčesávání, vysušování. A takhle pořád dokola, protože s vašimi vlasy to zkrátka po dobrém nejde. Určitě se shodneme na tom, že vyrazit si do ulic s mastnou hřívou na hlavě není nic, po čem by žena dbající na svůj vzhled stála. Jedná se o estetický problém, který každé čtvrté ženě ubírá na sebevědomí.

My naštěstí víme, jak se proti mastným vlasům bránit. Sepsali jsme pro vás několik rad a triků, které by mohly tento nepříjemný problém vyřešit. Tak schválně, kterou naší radu zkusíte?

Tip první: nepodceňujte výběr šamponu!

Jednou z příčin, které mohou stát za mastnými vlasy, je nevhodná vlasová kosmetika. Možná totiž používáte špatný šampon, který vašim vlasům vůbec nesvědčí - a to je chyba, kterou lze snadno napravit. Určitě doporučujeme používat šampony velmi jemného složení. Pořídit si můžete i speciální kosmetiku určenou přímo na mastné vlasy, nejlépe přírodní.

Tip druhý: s balzámy to raději nepřehánějte!

Pokud máte mastné vlasy a jste zvyklé po jejich umytí ještě používat balzám, raději jej vynechejte úplně nebo jej používejte jen občas. Balzámy totiž mastným vlasům neprospívají, ba naopak je ještě více zatěžují. Když už balzám nebo třeba nějakou vlasovou masku, tak maximálně jednou týdně, víckrát by to bylo spíše na škodu.

Tip třetí: pozor na to, co jíte!

Sice jsme to ještě nezmínili, ale mastné vlasy může způsobovat i nevhodná strava. Určitě tedy nebude na škodu, když se zamyslíte nad složením vašeho jídelníčku. Pokud je vaše strava bohatá na tuky a cukry, používáte hodně koření a solíte, pak i tohle může být důvodem, proč se vám vlasy tak moc mastí.

SOS pomoc pro mastné vlasy

Pokud se ráno vzbudíte s mastnou hlavou a nebudete mít čas na jejich mytí, můžou se vám hodit následující SOS triky:

• udělejte si vysoký culík dozadu

• ozdobte vlasy širokou čelenkou

• zapleťte si francouzské copy

• nasaďte si čepici, šátek nebo jinou vhodnou pokrývku hlavy, ty schovají mnohé

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.