Lidé, kteří spolu žijí, se vzájemně podobají

01.09.2011 | Děti a rodina | Sex a vztahy

Také jste si toho všimli? Vaše sestra, která bydlí o patro výš, má stejný tón pozdravu jako Vy. Váš přítel, se kterým žijete, pochytal Vaše obličeje. A Vy jste se na oplátku začala smát stejně jako on. Lidé, kteří spolu žijí, anebo jsou spolu v každodenním kontaktu, se skutečně podobají.

Zlozvyky pochytíte snadno  
S trochou nadsázky bychom mohli použít parafrázi Řekni mi, s kým žiješ, a jí ti povím, jaký jsi. Není to sice pravidlem, ale když spolu lidé žijí, tak si vzájemně předají spoustu vlastností, včetně zlozvyků. Tedy především zlozvyků, protože ty se lépe šíří. Máme na mysli především způsob smíchu, použití vyjadřovacích prostředků, mimiku, gestikulaci, atd. Není ani tak důležitá délka vztahu, jako jeho intenzita. Jinými slovy kolik času spolu lidé tráví.

Podoba s domácími mazlíčky
Pokud jste všímaví, nemohlo Vám uniknout ani to, že páníčkové a paničky venčívají pejsánky, kteří se jim vizuálně podobají. Vysoká štíhlá dáma v elegantním oblečení si vede na vodítku chrta, zavalitý stařík supí po chodníku s obézním jezevčíkem a zamračený nepřátelsky vyhlížející mladík venčí stejně zamračeného pitbula. A to se nevztahuje pouze na pejsánky, ale i na ostatní domácí mazlíčky, jako jsou například hadi. Ty však jejich majitelé obvykle nevenčí, takže nemáme tolik příležitostí, abychom si toho všimli.       

Přečtěte si také:

Šířka obličeje
prozradí, zda je muž důvěryhodný
Je Vám partner podobný? Patříte k sobě
Příručka pro ženy

Foto: www.sxc.hu

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.