Je Vám partner podobný? Patříte k sobě!

04.08.2012 | Sex a vztahy

Stalo se Vám někdy, že Vás s partnerem považovali lidé za sourozence? Pravděpodobně k tomu dospěli na základě Vašich společných rysů.

Říká se, že lidé, kteří mají podobné rysy, si spolu dobře rozumí. Jinými slovy za partnery si často vybíráme lidi, kteří se nám zevně podobají.

Společné rysy v tváři 
Zpěvačka Lucie Vondráčková a hokejista Jiří Plekanec jsou natolik mediálně známí, že o jejich případné genetické příbuznosti nikdo neuvažuje. Když si ale blíže prohlédnete jejich tváře, najdete v nich několik společných rysů. A takových příkladů najdeme spoustu, nejen ve světě celebrit. Stačí se jen rozhlédnout kolem. Možná můžete začít sami u sebe.

Jste si s partnerem podobní?
Četné sociologické studie totiž dokazují, že máme tendenci, vybírat si partnery, kteří jsou nám podobní nejen vnitřně, tzn., že mají podobnou povahu, zájmy atd., ale také zevně, tedy, že mají podobné obličejové rysy. A nezůstává jen u obličeje, rádi si totiž vybíráme podobné konstituční typy. Štíhlý modrooký blonďák mívá často po boku štíhlou modrookou blondýnu. Druhá skupina lidí naproti tomu vyhledává spíše protiklady. A co Vy? Podobá se Vám Váš partner, anebo je Váš protějšek spíše protiklad?       

Foto: Korzo 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.