Jaké je tajemství péče o mastnou pleť?

29.02.2016 | Péče o tělo | Pleť

To, že existují tři typy pleti, tedy suchá, smíšená a mastná, víme asi každý. Horší už je to s určením, jaký typ pleti máme právě my a jak se o takovou pleť starat.

My se zaměříme na pleť mastnou. Popíšeme jak se mastná pleť projevuje a jaká se má používat pleťová kosmetika, aby byla krásná a zdravá.

Proč je mastná pleť mastná?
Naše pleť je pokryta tekutinou z potních žláz a mazem a tukem z rohové vrstvy. Tvorba mazu závisí na velikosti žláz, hormonálních vlivech, věku a také dědičnosti. Nejvíce mazu se vytváří právě v oblasti obličeje, vlasové pokožky, zad a ramen. To vysvětluje výskyt pupínků a černých teček právě zde.

Ačkoliv má maz důležité funkce, jako že udržuje pleť jemnou, chrání ji před vnějšími faktory, když je jeho produkce nadměrná, vzniká problém. Pleť se leskne, převážně v T-zóně (obličeji), póry jsou rozšířené, tvoří se akné a objevují se další malé nedokonalosti.

3 základní pravidla

  • udržovat přirozenou tvorbu mazu pod kontrolou
  • nepoužívat mýdla, který vysušují
  • používat čistící přípravky určená na mastnou pleť

Základem je pleť odmastit
Pokud vás trápí mastná pleť vaším pomocníkem a bojovníkem za krásnou a bezchybnou pleť bude kvalitní odmašťující krém. Důležité je najít ten pravý, ale když se to podaří problém se výrazně zmírní. navštivte tak kosmetičky nebo přímo pleťové poradce, kteří vám s výběr poradí.

Důležité je vždy před aplikací krému, pleť dokonale vyčistit. Krém nemusí vydržet odmasťovat pleť celý den, ale k tomu slouží odmasťovací ubrousky, které pleť udělají opět matnou a hebkou. Při výběru krému také nezapomeňte vyzkoušet jak na něm drží make-up.

Celková péče o pleť
Začněte s péčí o pleť zevnitř. Pro zdravou a krásnou pleť je potřeba dodržovat dostatečný pitný režim. mít dostatek pohybu a jíst stravu plnou zeleniny a ovoce. K tomu všemu se je dobře užívat doplňky stravy ve formě vitamínu B a zinku. To zmírní tvorbu mazu.

Pleť se musí 2x denně čistit jemným přípravkem. Ideální je šetrná a velmi účinná micerální voda nebo jemný čistící gel. Ženy si nemohou vynachválit tonika určená pro matnou pleť, která pleť zbaví mastnoty do hloubky.

Jednou týdně si naordinujte po koupeli masku. Póry budou otevřené a regenerace tak půjde více do hloubky. Dobré je také střídat hydratační péči pro mastnou pleť s odmašťovacím přípravkem.

Neberte první přípravky, které uvidíte
Hlavní roli při výběru musí hrát kvalitní a šetrné přípravky, které mastnou pleť nepodráždí. Není dobré pleť zbytečně přesušovat, protože to akorát povede k ještě větší tvorbě mazu. Jako péče o mastnou pleť se nedoporučují přípravky s obsahem alkoholu. vedou ke zhoršení celé problematiky.

Kvalitní a šetrné přípravky najdete především v lékárnách, kde je na výběr přírodní matující kosmetika a profesionální přípravky, která zvládají pleť zbavit mazu a zároveň ji vhodně hydratovat.

Základní požadavky:

  • šetrné
  • bez alkoholu
  • zmatňující
  • hdyratační

Abyste se problému opravdu zbavili a vaše pleť byla krásná a zdravá, je nutné všechna pravidla striktně dodržovat, hlavně dbát na pravidelnost a používat vždy kvalitní přípravky.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.