Jak sladit šperky s oblečením?

30.03.2016 | Krása a móda | Nákupy

Šperky jsou neodmyslitelnou součástí každého outfitu. Dokáží celý model zvýraznit, dodat mu na eleganci a celkově ho podtrhnout.

Ovšem při špatném výběru ho mohou celý zkazit. Proto na šperky a doplňky nezapomínejte, ale dejte se na výběru záležet. My jsme pro vás připravili pár rad, které vám ke správnému výběru pomohou a vy budete neodolatelná.

Vybírejte podle své nálady
I když bude celý model dokonale sladěný, do kabelky až po boty, a vy se v něm nebudete cítit, žádné kouzlu se konat nebude. Základním pravidlem je tak vždy se oblékat a volit doplňky podle vaší nálady, akcí, které vás čekají během dne a podle toho na co se cítíte. Ne každá ráda experimentujeme nebo naopak nám pouze hodinky nestačí.

Zlaté pravidlo
Zlatým pravidlem, které platí v jakémkoli “módním období” je volit pouze jeden dominantní prvek. Pro lepší představu, pokud budou výrazné šaty, volí se pouze decentní šperky. Výrazné a extravagantní šperky skvěle doplní minimalistické nebo klasické outfity. Volit můžete mezi velkými náušnicemi, výrazným náhrdelníky nebo řetízky nebo širokým náramkem či velkým prstenem.

Jedna rada nad zlato
Dejte na svůj první dojem, protože ten bývá většinou nejlepší. Pokud se jedná o opravdu minimalistický outfit, můžete lehce porušit zlaté pravidlo a zvolit výrazný šperk jak na ruku tak i na dekolt. Důležité je mít vše sladěné.

Kreativní duše se nemusí bát vrstvení
Současné trendy volí jasně, vrstvit, vrstvit a zase vrstvit. Pokud máte cit pro souhru barev, vzory a styly, vůbec se toho bát nemusíte. Vrstvit se dají prsteny i náramky na ruku a zaplnit tak celé zápěstí náramky různých materiálů, tvarů i provedení.

Zapomeňte v tuto chvíli na pravidlo jednoho odstínu a beze strachu můžete zkombinovat různé barvy kovů. Kombinace zlatých a stříbrných šperků vypadá skvostně a vy tak budete vypadat také a navíc vždy budete originální.

Jemné skoro neviditelné náhrdelníky
Pro jemné a přirozené ženy, které si nepotrpí na výrazné a barevné šperky, jsou dokonalým řešením jemné zlaté řetízky. Dají se sehnat téměř ve všech klenotnictvích a je pouze na vás jaké zvolíte zlaté přívěsky. Není problém sehnat takový řetízek ve variantě bižuterie. Jsou jako stvořené ke každodennímu nošení a dokonale podtrhují ženskost.

Blíží se léto, ozdobte si i kotníky
Léto plné slunce si vždy říká o krátké šaty, sukně a páskové boty. Nebojte se tak doplnit letní outfit o prstýnky nebo náramek na nohu. Na opálené pleti vypadají všechny skvěle. Stejně jako u klasických náramků na ruku je také široký výběr i náramků na nohu. Můžete volit klasické zlaté, stříbrné, ale také kožené nebo z korálků.

Nezapomeňte na hodinky
Hodinky již dávno nejsou pouze k ukazování času. Staly se významným módním doplněk a v některých případech i plnohodnotným šperkem. Hodinky dokáží podtrhnout styl a také osobnost jejich nositele. Někteří výrobci s dokonce začali více soustředit na jejich módnost více než na funkčnost. Vyrábějí se tak hodinky z různých kovů a zdobí se zirkony nebo drahými kameny.

Hodinky jsou jedním z doplňků a šperků, které mohou využívat i muži. V minulosti pánské hodinky ukazovaly na postavení muže. A i v současné době jsou luxusní a kvalitní hodinky symbolem prestiže a společenského postavení.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.