Jak mít krásné zuby?


Krásné zuby jsou naší nesmazatelnou vizitkou. Pokud toužíme po okouzlujícím úsměvu, musíme o svůj chrup řádně pečovat.

Jak se ale o zuby správně starat? Jak mít krásné zuby? Tuto otázku jsme postupně položili několika odborníkům ze specializovaného stomatologického zařízení ERPERT MEDICAL CENTRUM. Praktickému stomatologovi, zubní hygienistce, ortodontistovi, specialistovi na bělení zubů a estetickému stomatologovi.   

Prevence je základ
Podle praktického stomatologa MUDr. Jana Procházky je pro krásné zuby nejdůležitější prevence.
„Doporučuji preventivní vyšetření u zubního lékaře jedenkrát za půl až tři čtvrtě roku.“popisuje základní pravidlo pro udržení zdravého chrupu MUDr. Jan Procházka, vedoucí lékař ERPERT MEDICAL CENTRA.    
 

Dentální hygiena pro krásný úsměv

Další část odpovědi na otázku, jak mít krásné zuby, nám prozradila dentální hygienistka Kateřina Krejčová, Dis., která se kromě běžné kontroly stavu chrupu pacienta a doporučení nejvhodnějšího způsobu čištění dále stará o odstraňování zubního kamene ultrazvukem a odstranění pigmentů způsobených barevnými nápoji či kouřením pomocí pískování nebo lešticí pastou. Díky těmto a dalším úkonům šetří čas nejen zubnímu lékaři, ale také Vám. Důsledná dentální hygiena je účinnou prevencí vzniku zubního kazu, parodontózy a chronických zánětů dásní. Stomatologové doporučují návštěvu dentální hygienistky dvakrát ročně.
„Odstranění zubního kamene, plaku, pigmentových skvrn a další ošetření závisející na stavu chrupu pacienta, není bolestivé. I když si tuto službu pacient hradí sám, vyplatí se mu do ní investovat. Ošetření trvá zhruba 60 - 90 minut a cena se pohybuje od 1200 do 1 700 Kč.“ říká Kateřina Krejčová, DiS., dentální hygienistka z ERPET MEDICAL CENTRA a specialista na krásné zuby.
 

Rovnátka vyřeší většinu vad chrupu

Ne každý má to štěstí, že ho příroda obdařila krásně rovnými zuby. Naštěstí většina vad chrupu se podle odborníků dá odstranit rovnátky. Pokud Vás trápí, že nemáte úsměv podle svých představ, vyhledejte pomoc zkušeného ortodontisty.
„První návštěva u ortodontisty má formu konzultace, kde je posouzena vada, nastíněn pravděpodobný postup, vhodný věk k začátku terapie a klient se seznámí s průběhem terapie, nutnou péčí o aparát a dalšími vlivy. Tato konzultace u nás stojí 450 Kč.“ říká MUDr. Štěpán Slezáček, ortodontista.
„V případě, že se klient rozhodne pro léčbu, aby měl v budoucnu krásné zuby, následuje vstupní vyšetření, kdy je klient důkladně vyšetřen, vyfocen, jsou zhotoveny otisky chrupu a většinou dva RTG snímky. Po analýze modelů a RTG zhotoví ortodontista léčebný plán, často i několik variant, které s klientem probere, a společně zvolí tu, která nejvíce vyhovuje pro dané požadavky.“vysvětluje ortodontista.
 

Bělení zubů rozzáří Vaši tvář

Jestliže toužíte po krásně bílých zubech, kterými se pyšní celebrity, ale zabarvení Vaší zubní skloviny to neumožňuje, vyzkoušejte některou z metod bělení zubů.   
„Pokud máte problém se zabarvením zubní skloviny a nemáte krásné zuby ani po dentální hygieně, přichází na řadu bělení zubů. V zásadě existují 2 varianty, a to domácí bělení a ordinační bělení. Bělení je vhodné pro zdravé zuby, které nemají neléčené zubní kazy, korunky, fazety apod. Před bělením je nutná konzultace a vyšetření u stomatologa a doporučuje se i dentální hygiena. Poté je bělení účinnější.“seznamuje nás s touto problematikou MUDr. Miloslav Kubíček, zástupce vedoucího lékaře v ERPET MEDICAL CENTRU.
 

Krásné zuby v každém věku

S postupem věku dochází ke značnému opotřebení zubů. Zeptali jsme se proto, jaké metody přispívají k udržení krásných zubů v každém věku.  
„Na přední zuby, které jsou probarvené, opotřebované věkem, křivé, s ulomeným růžkem, s nepěknými mezerami, můžeme nalepit keramické fasety, tedy destičky z keramiky o síle 0,5 až 1mm. Je to nejlepší řešení všude tam, kde dokonalého výsledku nejsme schopni dosáhnout pouhým zhotovením „bílé“ výplně, bělením zubů nebo kde nechceme či nemůžeme nosit rovnátka. Nejsou však vhodné u těch z nás, kteří v noci skřípeme zuby,“ podotýká odborník na estetickou stomatologii MUDr. Vladislav Růžička.
V laboratoři se zhotoví přesně padnoucí keramické fasety s přirozeným vzhledem. Na zub se lepí speciální pryskyřicí, výsledkem jsou nové krásné zuby, na kterých fasety pevně drží a se kterými můžete bez obav kousat. Navíc fasety s věkem nežloutnou a také zubní plak, který každý den odstraňujete při čištění zubů, na nich ulpívá méně. Cena za aplikaci jedné keramické fasety je 8 000 až 9 000 Kč.
„Fasety promění úsměv, a pokud jste se před ošetřením z nějakého důvodu styděli své zuby ukázat, určitě Vám i stoupne sebevědomí.“ uzavírá stomatolog z ERPET MEDICAL CENTRA.

Komplexní péče o Váš chrup
ERPERT MEDICAL CENTRUM je specializované medicínské zařízení, které poskytuje komplexní stomatologickou péči pro celou rodinu. Je zde umístěno oddělení preventivní stomatologie, dentální hygieny, estetické stomatologie, dále bělení zubů, oddělení dětské stomatologie, parodontologie, ortodoncie, implantologie a další důležité úseky. Součástí služeb je také akutní ošetření bolestivých stavů a pohotovost o víkendech a svátcích.
S ERPERT MEDICAL CENTRUM nyní můžete soutěžit o 3 vouchery v hodnotě 1000 Kč na stomatologické služby dle vlastního výběru. K zařazení do slosování je třeba zodpovědět soutěžní otázku. Podrobnosti o soutěži najdete zde. A více informací o komplexních stomatologických službách na stránkách www.erpetmedical.cz. Udělejte pro své krásné zuby maximum a svěřte je do péče zkušených odborníků.

www.erpetmedical.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.