Krásné zdravé zuby po celý život


Je pro Vás návštěva zubaře noční můrou? Nemusí. Správná technika čištění zubů s použitím kvalitních pomůcek a pravidelné návštěvy dentální hygieny dokážou předejít většině problémů se zuby.

Zubním kazem počínaje a paradentózou konče. Díky jedné návštěvě ročně můžete mít krásné a zdravé zuby po celý život.    

Dentální hygiena jako součást prevence
Preventivní stomatologie pomáhá předcházet vzniku celé řady zdravotních obtíží se zuby. Její nezbytnou součástí je dentální hygiena. Pravidelné ošetření u dentální hygienistky trvá od 60 do 90 minut (dle stavu chrupu pacienta) a v kombinaci se správným čištěním zubů s použitím vhodných pomůcek rapidně omezuje vznik zubního kazu, zánětu dásní a vznik „parodontózy“. Toto ošetření si sice plně hradíte, ovšem náklady vynaložené 1x až 2x ročně na dentální hygienu Vám ušetří mnoho výdajů za implantáty a protetické práce v pozdějším věku.



Zdravé zuby bez kamene
A jak toto preventivní stomatologické vyšetření probíhá? Dentální hygienistka nejprve zjistí stav Vašeho chrupu, následně odstraní zubní kámen a plak ze zubů i z pod dásní a mezizubních prostorů ultrazvukem a dočistí pomocí speciálních ručních nástrojů – kyret. Odstranění zubního kamene, který vzniká mineralizací plaku - zubního povlaku, účinně předchází mnohým onemocněním, například zánětům dásní a odhalování zubních krčků. Proto se kámen odstraňuje vždy, když je na chrupu přítomen.



Krásný bílý úsměv
Dalším krokem je odstranění pigmentací pomocí přístroje Air-Flow (neboli pískovače), který zaručuje šetrné vyčištění zubního povrchu od bakterií a plaku, včetně různých pigmentací (jako jsou skvrny od kávy, čaje, cigaret, barevných potravin apod.) Dále neutralizuje povrchy zubů od kyselin. Pracuje na principu vysokého tlaku vody a vzduchu v kombinaci se speciálně granulovaným práškem s různými příchutěmi. Tímto procesem dochází k zesvětlení zubů a klientovi se může navrátit původní bělost zubů a ještě zvýšit pH v ústech tak, aby se pozastavily veškeré demineralizační procesy zubních tkání.



Každé odstranění zubního kamene by mělo být zakončeno celkovým leštěním zubů jemnou zubní pastou, díky čemuž se zajistí dokonale hladký povrch zubů – což je další část ošetření, které vás čeká – depurace neboli leštění zubů.

Domácí péče o chrup
Nedílnou součástí ošetření je instruktáž domácí péče o chrup a výběr vhodných pomůcek k domácí péči včetně správných velikostí mezizubních kartáčků. Právě správná domácí péče v kombinaci s pravidelnými návštěvami dentální hygienistky patří mezi nejdůležitější kroky v péči o chrup. Pokud chcete mít zdravé a krásné zuby po celý život, dentální hygienu rozhodně nepodceňujte a svěřte svůj chrup do rukou profesionálních stomatologů.



www.erpetmedical.cz
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.