Zmrzlina z mateřského mléka má příchuť vanilky a citrónové kůry

27.02.2011 | Gastronomie

Specializovaná zmrzlinárna již tento týden představuje zmrzlinu z mateřského mléka. Výrobce tvrdí, že by ji lidé prý měli vnímat jako "organickou pochoutku vyrobenou ze surovin z volného chovu".

Zmrzlina nazvaná "Baby Gaga" bude k dostání v restauraci Icecreamists v londýnské Covent Garden. Zakladatel a majitel obchodu Matt O'Connor si je jistý, že se jeho pocta "zázraku mateřství" gurmánům zalíbí a neodradí je ani cena 14 liber (400 Kč) za porci.

Mateřské mléko pochází od matek, které odpověděly na inzerát podaný na fóru Mumsnet. Victoria Hileyová (35) je jednou z nich. V práci se věnuje ženám, které mají potíže s kojením. Jak řekla reportérům Reuters, je přesvědčená, že kdyby si lidé uvědomili, jak chutné mateřské mléko je, maminky by se více snažily své potomky kojit.

"Co by mohlo být víc přirozené než čerstvé mateřské mléko? Také si myslím, že to pomůže lidem v době ekonomické krize: vůbec mi nevadí prodat něco, co mám, a trochu si přilepšit.
Dneska jsem tu zmrzlinu poprvé ochutnala. Je moc dobrá, opravdu se rozplývá na jazyku," říká Hileyová.

Zmrzlina Baby Gaga má příchuť madagaskarské vanilky a citrónové kůry. Je jedním z tuctu nových radikálních výtvorů, s nimiž experimentální zmrzlinář na konci zimy přichází.

Přečtěte si také:

Zdroj: Korzo
Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.