Mrkvová bábovka chutná báječně

07.12.2010 | Gastronomie

Bojíte se, že bábovka z mrkve bude sice zdravá, ale ani náhodou dobrá? Tak abyste věděli, mrkev v bábovce vůbec nepoznáte.

Suroviny: 

300 g strouhané mrkve
300 g polohrubé mouky
150 g cukru
5 lžic oleje
3 vejce 
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
špetka soli
špetka skořice
hrst vlašských ořechů

Postup: 

Ušleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, solí, olejem, skořicí a práškem do pečiva.
Do směsi opatrně vmícháme nejdřív mrkev, potom mouku a nakonec ořechy. 
Pokud je směs příliš hustá, přidáme pár lžic vody nebo rumu.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.