Francouzské brambory

02.01.2011 | Gastronomie

Máte rádi bramborová jídla? Připravte si francouzské brambory.

Suroviny: 

800 g vařených na kolečka nebo na kousky nakrájených brambor
200 g uzeniny nakrájené na tenké plátky nebo kostičky 
100 g cibule nakrájené na tenké plátky
2 vejce
250 ml smetany ke šlehání
sůl, majoránka, pepř
tuk na vymazání
2 lžíce strouhanky 

Postup: 

Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy naskládáme vrstvu brambor, na ni položíme kolečka uzeniny a cibule.
Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
Nakonec mísu zalijeme vejci rozmíchanými ve smetaně se solí a kořením.
Zapečeme ve vyhřáté troubě
Podáváme s nakládanou zeleninou. 

Dobrou chuť! 

Přečtěte si také:

Foto: www.foodiewife-kitchen.blogspot.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.