Nevěřte nesmyslům!


Odpíráte si sladkou čokoládu kvůli strachu z nevzhledných červených pupínků? Snažíte se omezit koupání a sprchování z důvodu Vaší suché pleti?

Ale co když si jen zbytečně odpíráte příjemné slasti života, protože jednoduše věříte nesmyslům?

Nekomplikujte si život!
Uvěřit tomu, co se všude kolem povídá, je bohužel velmi snadné. Proto jsme se rozhodli, že Vás na následujících řádcích upozorníme na nejčastější omyly v oblasti péče o tělo, pleť a vlasy, abyste si zbytečně nekomplikovali život!

Omezte mytí suché pleti na maximum
Suchou pleť příliš nesprchujte a raději se ani moc nekoupejte! Jak by to asi vypadalo v prostředcích městské hromadné dopravy, kdyby se všichni (suchou pletí je obdařena většina lidí, v zimním období mají navíc tendenci k suché pleti také jedinci s mastnou pletí) řídili tímto doporučením! Všichni, u alergiků to platí dvojnásob, by se měli minimálně jednou denně osprchovat. Dnes naštěstí existuje celá řada sprchových gelů s přísadou hydratačních krémů či olejů, díky nimž si i často sprchované tělo zachovává svůj ochranný lipidový film. Koupání a sprchování je přeci tolik příjemné! Při těchto „vodních rituálech“ se nejen zbavujeme nečistot, které ulpěly na povrchu našeho těla, ale také regenerujeme naše duševní a fyzické síly!! 

Čokoládová hrozba
Máte pocit, že stav Vaší pletí zhorší, jakmile sníte několik čokoládových bonbónů? A není to náhodou způsobeno spíše nezdravým stylem života, který se vyznačuje nedostatkem pobytu na čerstvém vzduchu a přemírou stresu? Tisíce lidí řeší své psychické problémy právě konzumací čokolády. Žádnému z výzkumů se doposud nepodařilo prokázat přímou souvislost mezi pojídáním čokolády a zvětšeným výskytem akné. Co však bylo prokázáno, to je právě spojitost mezi zhoršeným stavem pleti a stresem. Takže dobrá rada zní: Buďte v pohodě, choďte na čerstvý vzduch a čokoládičku si klidně dopřejte! (Ovšem v rozumném množství.)

Stříhejte, stříhejte, stříhejte!
Máte jemné vlasy? Tak stříhejte, stříhejte a zase jen stříhejte. Dobrá rada. Jenže kéž by to pomohlo! Stříhání vlasům nepochybně prospívá. Nespoléhejte však na to, že díky tomu získáte ze slabých tenkých vlasů lví hřívu. Po návštěvě kadeřníka jistě vypadají Vaše jemné vlasy naprosto úžasně. Zvětšení jejich objemu je však takový malý optický klam, kterého odborníci dosahují především kvalitními stylingovými přípravky a kouzly s vysoušeči vlasů. Kromě toho čerstvě zastřižený koneček vlasu má větší plochu. To se ale změní hned při prvním umytí.

Pokud máte slabé vlasy, dopřejte jim hlavně výživu zevnitř! Nemáme na mysli pouze vlasové balzámy, krémy a masky, ale také doplňky stravy, jako jsou například kapsle s obsahem zinku či ořechy. Když si navíc pořídíte výše zmíněné stylingové přípravky, zázraky sice nečekejte, ale výsledný dojem z Vašeho účesu se nepochybně zlepší!

P. S. A tomu, že častým mytím se mastné vlasy ještě více mastí, také nevěřte! Důležitá je správná volba šampónu.

Citlivou pleť je lepší nelíčit
Chudinky všechny dívky a ženy s citlivou pletí! Jak by asi obstály v boji s konkurencí, kdyby se řídily tímto nesmyslným heslem?! Každá bytost něžného pohlaví se přeci chce líbit. Pro citlivou pleť naštěstí existuje široká škála kosmetických přípravků, od make-upů, pudrů, až po řasenky. A protože se na trhu objevuje čím dál více značek, které vyrábějí kosmetiku pro velmi citlivou pleť, cena těchto přípravků má pozvolnou sestupnou tendenci.

Tip: Nejcitlivější partií na obličeji jsou samozřejmě oči. Kromě výběru kvalitní řasenky nepodceňujte ani volbu odličovacích přípravků. 

Přečtěte si také:

Navštivte také: Pleťová kosmetika, Módní trendy

Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.