Chce sex a Vám se nechce? Šikovně to zamaskujte!

28.09.2009 | Sex a vztahy

Všechny jsme tuto situaci minimálně jednou zažily. On po nás toužil, ale my jsme zrovna na sex neměly ani pomyšlení.

A to zcela nezávisle na věku, sex-appealu a schopnostech našeho partnera. Chcete, aby Vám to spolu vydrželo? Naučte se tuto situaci diplomaticky řešit!

Cesty do pekel 
Podle výsledků nezávazných průzkumů většina žen řeší tuto situaci dvěma způsoby. Prvním ze způsobů je ne příliš originální výmluva o bolavé hlavě. S klasickou větou, kdy žena sděluje svému protějšku, že ji ,,šíleně bolí hlava“, se setkáváme v celé řadě vtipů. Nicméně mnoho žen ji často používá.

Druhá skupina žen se snaží předejít problémům ve vztahu přemáháním a předstíráním zájmu o sex. Tato strategie může být krátkodobě úspěšná, záleží však na tom, jak dobrá herečka je žena, která tuto vášeň předstírá.

Jak ale samy podvědomě (a správně) tušíte, ani jedna z uvedených cest není správná. Naopak může být celkem rychlou cestou do horoucích pekel. 

Mýtus o bolavé hlavě 
Mýtus o bolavé hlavě je skutečně otřepaný. Pokud Vás bude šest až sedm dnů v týdnu „bolet hlava“, připravte se na to, že se může klidně stát, že si Váš partner bude hledat jinou hlavu někde jinde. (A jak už to bývá, nezůstane pouze u hlavy. Tu mají muži svou vlastní, a proto pro ně hlava jako taková není tolik zajímavá, jako ty části těla, které na rozdíl od něžného pohlaví nevlastní.) Vaši opakující se výmluvu bude s největší pravděpodobností vnímat jako odmítání pro nedostatek jeho vlastní sexuální přitažlivosti. Proto začne mít potřebu, dokázat si svou atraktivnost. A to se nejlépe dokazuje tím, že si člověk získá náklonnost osoby (v případě heterosexuálního partnera) opačného pohlaví.

A ještě jedna poznámka k bolavé hlavě. Jestliže Vás hlava doopravdy bolí, není při sexu překážkou. Sex může dokonce její bolest vyléčit. Tip: Milujte se v misionářské poloze, kdy ležíte na zádech a hlavou skoro nehýbete. Předtím Vám může partner udělat relaxační masáž hlavy, především čela a spánků, nebo plosek nohou. Při těchto příjemných činnostech se Vaše tělo zpravidla uvolní a je velká šance, že i bolest hlavy pomine. (To však neplatí v případě těžké migrény provázené zvracením.) 

Kurz herectví 
Pokud jde o přemáhání, muži zpravidla nejsou tak vnímaví jako ženy, a když to dobře zahrajete, nikdo nic nepozná. Vyhráno však nemáte. Pokud byste tento přístup aplikovala pravidelně a dlouhodobě, mohlo by to v krajním případě skončit tak, že sex začnete vnímat jako závěrečnou domácí práci na konci dne, která Vás baví asi tak jako mytí nádobí. Nakonec může dojít k tomu, že začnete vůči svému partnerovi pociťovat averzi.

Naopak když při Vašem předstírání vášně nebudete příliš přesvědčivá, senzitivní partneři, a ti, kteří Vás velmi dobře znají, se mohou pěkně rozzlobit.

Kurz diplomacie 
Klasik pravil, že diplomacie je umění lhát pro blaho svého vlastního státu. Náš telegrafický kurz diplomacie se bude týkat blaha vlastního vztahu. Často vlastně ani vůbec lhát nemusíte a můžete mluvit čistou pravdu. Zde je několik užitečných tipů, jak se vyhnout cestě do pekel číslo jedna (hlava) a cestě do pekel číslo dvě (předstírání).

Pokud se navečer pozvolna schyluje k sexu a Vy na něj nemáte chuť, můžete podniknout některý z následujících kroků: Vylákejte partnera do společnosti, kde se budete zaručeně dobře bavit. Možná pak chuť dostanete. Nebo pozvěte na někoho na návštěvu, nejlépe partnerova kamaráda. Budou spolu popíjet a Vy můžete jít spát. Nechte se od partnera namasírovat. Uvolníte se a s velkou pravděpodobností se změní Vaše fyzická pohoda. Nebo na rovinu partnerovi řekněte, že dnes nemáte chuť na sex, a proto mu uděláte skvělou masáž. Nápadů je spousta. Jen se prosím do ničeho nenuťte a trapně se nevymlouvejte! To ještě žádnému vztahu neprospělo! 

Foto: Samphoto

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z vepřového masa

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.