Zásada třináctá:
Chvalte ho, ale nikdy nevyčítejte

17.06.2011 | Sex a vztahy

Mužské ego je velké a jeho majitelé touží po pochvale. Možná jste si všimla, že když muže nikdo dlouho nepochválí, učiní tak sami. Co pánové naopak nesnášejí, to jsou výčitky.

Muži touží po pochvale
Pochvala lahodí každému uchu, jak ženskému, tak mužskému. Nenechte se mýlit tím, že Váš muž jako reakci na chválu něco zavrčí, anebo jindy obecně pragmaticky pronese, že důležité jsou peníze, nikoli chvála. Pokud svého muže chválíte, je si vědom toho, že jej respektujete a cítí se vedle Vás dobře. V mnoha ženských časopisech se dočtete, že chválit se má neomezeně, ovšem pozor, ani s chválou se to nesmí přehánět, aby nedošlo k inflaci chválení, anebo si Váš partner nemyslel, že si z něho děláte legraci. Pak byste se svými lichotkami dosáhla opačného efektu. Náš tip: Klidně plácněte partnera po zadku se slovy: to je ale pěkná prdelka.          

Výčitky ničemu nepomohou
Přestože víme, že výčitky obvykle nevedou ke kýženému cíli, občas k nim sklouzneme. Věty typu, že už Vás nemiluje tolik jako předtím, že za sebou pořád nechává nepořádek, že neplní své sliby, atd. se proto snažte vůbec nevyslovovat. Raději se snažte svého partnera pozitivně motivovat ke změně chování. Nebojte se použít své ženské zbraně. Zabírají totiž mnohem lépe než výčitky. Nehledě na to, že přemíra vyčítání by mohla vést k tomu, že se Váš partner bude vyhýbat komunikaci s Vámi. Pokaždé se dozví něco, co udělal špatně, což ho může deprimovat. Stejně tak by mohl partner nabýt dojmu, že pro Vás není dost dobrý.     

Přečtěte si také:

Foto: www.sxc.hu

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.