Oblíbené sexuální polohy

19.01.2011 | Sex a vztahy

Jaké jsou oblíbené polohy, které Češi zaujímají při sexu? Které mají raději spíše muži, a které ženy?

Ženy versus muži
Přestože se preference sexuálních poloh mužů a žen značně liší, obě pohlaví se shodla na tom, že nejčastěji souloží v misionářské poloze. Velké oblibě se těší poloha na koníčka, kdy je žena nahoře, stejně jako poloha zezadu. Vestoje si užíváme nejčastěji tzv. rychlovky. Pro delší milování raději volíme polohu na boku. Poloha vsedě má tu nevýhodu, že je pro ženy příliš namáhavá. Namísto příjemných pocitů většina žen vnímá spíše námahu stehen. Mužům se tato poloha, kdy na nich žena sedí, velmi líbí. My se zaměříme pouze na nejoblíbenější polohy, kterými jsou misionářská, na koníčka, zezadu a na boku. 

Misionářská klasika
Misionářská poloha je nejoblíbenější poloha vůbec a s největší pravděpodobností nejen v Čechách. Tato poloha vznikla, když se křesťanští misionáři rozhodli, že je třeba, odlišit lidské milování od zvířecího páření. Misionářská poloha vyhovuje především příslušnicím něžného pohlaví. Nejde jen o to, jak by se mohli pánové mylně domnívat, že je tato poloha pro ženy nejvíce pohodlná, ale především o to, že při ní snáze dosáhneme orgasmu. To je dáno možností stimulace klitorisu a velkou hloubkou penetrace. Mnoho žen považuje příliš náročné polohy za tělocvik bez trikotu, při kterém nedosáhnou vyvrcholení. Podle výsledků naší ankety v misionářské poloze nejraději souloží unavení rodiče, vyčerpaní z celodenní péče o své malé děti. 

Na koníčka zepředu i zezadu
Poloha na koníčka je oblíbená jak u žen, tak u mužů. Ženám vyhovuje, že si samy určují tempo. Muži si při ní mohou svou partnerku dobře prohlédnout. Pokud chtějí, mohou přivřít oči a vychutnat si sex v poloze, která pro ně není náročná. Oba partneři si během milování mohou hledět do očí. Na koníčkovi lze sedět také obráceně. Tato pozice umožňuje muži, aby si během milování důkladně prohlédl orgán, kterým nebyl obdařen. 

Zezadu jako kočka
Poloha zezadu se rovněž těší velké oblibě. Mužům se na ní líbí její animálnost, ženy zase oceňují efektivní masáž dělohy, zejména ty, které ji mají položenou spíše dozadu. Poloha bohužel není příliš pohodlná pro dlouhonohé modelky s dlouhými stehenními kostmi, které se milují s muži s běžnou délkou stehen. V tomto případě se musí žena opřít hlavou o podložku, anebo poslat svého partnera pro dva polštářky, aby si jimi vypodložil svá kolena. 

Oboustranný komfort na boku
Poloha na boku není namáhavá ani pro muže, ani pro ženy. Žena se z boku přitulí k muži, který do ní proniká. Hlavní nevýhoda polohy na boku spočívá v tom, že některým ženám může více dráždit močový měchýř než dělohu, což není příliš žádoucí.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty na dorty

Foto: www.fanpop.com
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.