Trendy jsou skvělá inspirace, ale nedržte se jich za každou cenu! Zdůrazňuje blogerka Rendy.

28.06.2012 | Rozhovory

Módní blog Ordinarylife-my.blogspot.cz se zaměřuje především na dekorativní a pečující kosmetiku. Jako velmi přínosné hodnotíme autorčiny zkušenosti s kosmetikou ve všech cenových relacích, stejně jako informace o probíhajících akcích v drogeriích a parfumeriích, díky nimž můžeme ušetřit nemalé částky, anebo o chystaných novinkách právě v oblasti dekorativní nebo pečující kosmetiky. Položili jsme proto Rendy několik otázek týkajících se zkrášlující péče o pleť.

Rendy, trendy v líčení se stále mění. Co nového přináší letošní sezóna? 
Nerada škatulkuji na trendy a netrendy, protože razím názor, ať si každý nosí nebo líčí, čím chce, hlavně když se mu to líbí. Trendy jsou skvělá inspirace, ale držet se jich za každou cenu podle mě není pokaždé to nejlepší řešení. Ze současných trendů se mi líbí nejvíc asi neonové barvy na nehtech nebo při líčení očí, korálové rtěnky a všemožné rozjasňovače.

Máš nějaký tip na slušivý letní make-up? Třeba na večerní party u bazénu?
Během léta bych make-upem trochu šetřila a zaměřila bych se na bronzery nebo rozjasňovače, které zvlášť na opálené pleti krásně vyniknou. A také barevné voděodolné oční linky. To podle mě bohatě stačí.

Každá z nás nosí ve své kosmetické taštičce nějaké ty prověřené evergreeny. Je něco, co nesmí v Tvé kabelce nikdy chybět?
V mé kosmetické taštičce asi nikdy nechybí dostatek balzámů na rty, rtěnka nebo lesk, parfém a kompaktní pudr.

A naopak je něco, co zásadně nepoužíváš? 
Nepoužívám žádné tužky na obočí ani konturovací tužky na rty. Většinou také nepoužívám černé oční stíny ani černé laky na nehty.

Jak pečuješ o krásu své pleti? Chodíš ke kosmetičce? Jaké používáš pleťové masky a domácí zábaly? 
U kosmetičky jsem byla pouze 2x, měla bych to napravit. Pleťové masky používám momentálně dvě – Clinique Anti-blemish solutions pro mastnou pleť a pak slupovací masku od Ryoru. Střídám je a jejich kombinace mé pleti vyhovuje. Tělové zábaly používám spíš sporadicky, ale momentálně zkouším účinky Body Mud Mask od Douglas a zatím jsem spokojená, tak uvidíme, co se bude dít po delší době.

Mnoho svých příspěvků jsi věnovala péči o rty. Liší se nějak Tvá péče o rty v létě a v zimě? Máš nějaký extra tip na léto?
V zimě mám obecně rty sušší a musím mít po ruce vždy nějaký balzám. Když jsou rty v opravdu špatném stavu, tak si na noc dám velkou vrstvu balzámu a do rána se to většinou spraví. Balzám lze nahradit i obyčejným medem. V létě často používám speciální balzámy s ochranným faktorem, které lze používat i na jiná citlivá místa na těle. Jinak se péče příliš neliší, pro mě je hlavní mít rty stále něčím natřené.

Dáváš přednost balzámům na rty nebo rtěnkám?
Těžká otázka. Balzám je takový základ pro rty a rtěnka je třešničkou na dortu, takže v tomto případě dám asi přednost balzámům, protože na suché puse by žádná rtěnka nevypadala dobře.

Jak vybíráš balzám na rty? A jak rtěnku? Co je pro Tebe nejvíce důležité?
U balzámu je důležitá jeho funkčnost a případně i vůně. Balzám musí rty opravdu hydratovat a nějaký čas na nich vydržet. Když navíc příjemně voní a má i pěkný obal, tak jsem nejspokojenější. Rtěnky mám ráda spíše krémovější, v nenápadných odstínech s dobrou výdrží. Cena je určitě také rozhodující, je určitá cenová hranice, kterou bych nepřekročila.
A samozřejmě také rozhoduje pěkný obal, to nepopírám.

Kde ráda nakupuješ kosmetiku? Využíváš také e-shopy? 
Všude! Mám pár svých oblíbených obchodů, kam ráda chodím a přesně vím, co tam můžu sehnat. E-shopy také někdy využívám, ale spíš jen u zboží, které se v obchodě sehnat nedá. V této oblasti mám ještě co dohánět a jsem vždy ráda, když mi někdo doporučí osvědčený e-shop nebo prodejce.

Chystáš se do budoucna svůj blog rozšířit o další témata, anebo zůstaneš věrná péči o pleť?
Jisté změny plánuji, ale zaměření blogu zůstane stále stejné. Nedovedu si představit, že bych se věnovala třeba i módě, nebo bytovému designu, protože ani jednomu nerozumím, a asi by mě to nebavilo tolik jako kosmetika.

Děkujeme za rozhovor.
Rádo se stalo, já děkuji Vám.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.