Nejbližší je mi americká móda, říká pisatelka zajímavého blogu Zuuwa.blogspot.cz

22.06.2012 | Rozhovory

Zuuwa alias Zuzka ráda dělá rozhovory, přetváří staré oblečení, fotí se a fotí, jí s chutí cupcakes a raduje se z drobných maličkostí, vůní a fajn lidí kolem sebe. My jsme si s ní povídali hlavně o módě a blogování.

Zuzko, co tě na tvoření blogu nejvíce baví?
Už na základní škole jsem vydávala časopis a měla pocit, že musím stále něco sdělovat, hodnotit a předávat dál. Tehdy jsem vystřihovala z bravíčka hlavy celebrit, vytvářela komiksy, smyšlené příběhy, osmisměrky a měla nepopsatelně skvělý pocit, když se to někomu líbilo a strávil s tím svůj čas. To je pro mě asi ten největší hnací motor a to, co mě na tom baví. A dneska už jedeme v elektronické podobě. Někdo přijde na můj blog, se zálibou si prohlídne moje fotky, přečte si, o čem píšu a něco mu to třeba dá. To je pro mě nejvíc.

Je to čistě tvé hobby, anebo se módě věnuješ také profesně? Můžeš nám prozradit, jaká je Tvá práce?
Věřím, že se módě jednou profesně věnovat budu, zatím se realizuji alespoň vedením blogu a v hlavě mi zrají různé nápady. V současné době pracuji jako print/account executive v tiskové produkční agentuře a před tím jsem měla rok skvělé a bezkonkurenční praxe v lifestylovém magazínu.

Máš nějakého oblíbeného módního návrháře nebo návrhářku?
Ne že bych denně sledovala mola a dělala si zápisky. Trendy přímo od návrhářů popravdě moc neprožívám. Vždycky si udělám takový nějaký ucelený přehled o momentální módní situaci z časopisů, návštěv obchodů a z toho, co nosí ostatní lidé. Návrhářské kousky jsou pro mě navíc stejně jen cenově nedostupnou inspirací a vždycky lovím podobné kousky levněji. Také se nesnažím chodit v posledních trendech, v běžném životě to ani nejde. Věci, které si koupím, musí být pohodlné a nositelné více sezon, protože si oblečení skutečně nekupuji na jedno použití. Neříkám ale, že by se mi nelíbilo mít doma třeba jeden z nadčasových a originálních kousků z dílny Jakuba Polanky, jeho jedinečný styl mě fakt bere.

Jak bys charakterizovala svůj styl oblékání? Kde ráda nakupuješ?
Všehochuť. Nakupuji převážně ve slevách a příležitostně jsem ochotna utratit za jeden či dva kousky víc. Občas mě zkrátka něco nadchne, vyzkouším si to a nemohu to tam nechat. Mnohokrát se mi už stalo, že jsem si něco vyzkoušela, nechala to tam a druhý den se pro to pokorně vrátila. Takhle to se mnou, prosím pěkně, chodí úplně běžně. Doma mám kousky elegantní, sportovní, vlastnoručně vyrobené, sekáčové, i po mamince, a tak nějak to vždycky sladím do jedinečného outfitu. Nemám ráda prvoplánovost, ráda něčím překvapuji, i kdyby neobvyklým doplňkem k tomu všemu. Nejčastěji chodím do běžných obchodů, kde je pořád narváno. Gate, Tally Weijl a New Yorker kvůli nejlepší mladistvé módě, H&M a Zara kvůli osvěžujícím a nezvyklým střihům, Camaieu kvůli perfektním barevným kombinacím a povedeným pastelovým odstínům a konečně také do Tezenisu, kde jsem nedávno objevila parádní tílka a šatičky z příjemných a prodyšných materiálů.

Jaká móda je ti nejbližší, francouzská, americká nebo italská? Jak bys je charakterizovala?
Tak nejprve bych chtěla říct, že nejsem žádný odborník ani specialista v tomto ohledu, vidím to prostě po svém a každý máme svůj pohled na věc. Italská a francouzská móda mají jistě něco do sebe, jsou elegantní a do detailu vyladěné, ale na mě moc upjaté. Nejbližší z nabídky je mi móda americká, protože je hodně free, nadčasová a střelená. Tam se prostě nosí všecko a nemůžete nic pokazit, holky tam mají vytříbený styl, soudě dle amerických módních blogů. Ultra krátké otrhané šortky do pasu s americkou vlajkou, k tomu jen bílé tílko s poodhalenými zády… tenhle letní trend bych si moc ráda jednou užila na vlastní kůži v Miami Beach.

Zajdeš občas pro inspiraci do módního seconhandu?   
Do second handu chodím moc ráda a to nejen pro inspiraci, většinou odcházím s plnou taškou a doma už nevím, kam s tím. Ze zkušenosti doporučuji navštívit sekáče spíše na odlehlejších místech nebo ideálně na vesnici daleko od větších měst, protože ty v centrech jsou beznadějně vybrané a dá práci v nich najít něco pěkného a výhodného. V zastrčených obchodech máte naději vylovit vintage kabely, halenky či saka, o kterých se vám ani nezdálo. Módní inspiraci a nápady pro domácí tvorbu jinak už már měsíců hledám na Pinterestu, kde mě taky můžete najít.

Neušlo nám, že mezi tvé oblíbené obchody patří švédské H a M. Máš od nich také nějaké zajímavé doplňky? 
Na velké množství doplňků si moc nepotrpím, ale toho jste si asi všimli. Dávám přednost jednoduchosti a občas si ani k obyčejné halence nevezmu náušnice, přestože propíchlé uši mám. Za doplněk považuji svůj krátký sestřih, který má mnoho možností úprav nebo nějaký crazy lak na nehty a potom už prostě není potřeba blyštících se náušnic nebo náhrdelníků. V této sezóně ale náhrdelníky jednoznačně vedou, všude jich je mraky, hlavně těch masivních. Nejeden jsem si vyhlídla v Promod. Také mám v plánu si v nejbližší době pořídit kšandy k šortkám a nové sluneční brýle. Před pár týdny jsem si v Komodu koupila za 30,-Kč dlouhé neonové tkaničky do bot a nosím je omotané kolem pasu místo pásku.

Nedílnou součástí outfitu je kabelka. Jaké máš ráda kabelky? Co je pro Tebe hlavní prioritou při výběru kabelky?
Mám ráda kabelky výrazné a šikovné do ruky nebo přes rameno. V zásadě ale mohu říct, že čím větší kabela, tím větší mám problém s organizací věcí v ní. Proto jsem si nedávno udělala radost neonovou průhlednou kabelkou Pull and Bear, se kterou mám tak nějak povinnost dodržovat uvnitř pořádek a řád, protože se každý může podívat. Skvělé letní kabelky jsem viděla při pravidelné pochůzce v La Farfalla na Černém Mostě.

A nesmíme zapomenout ani na boty. Už sis pořídila nějaké zajímavé botičky na letošní léto?
Přiznám se, že botky zatím tahám ještě z loňského léta. Už jsem uspořádala dva hony na nové letní boty, ale nabídka mě poněkud zklamala, nevybrala jsem si. Přemýšlím, že si zkusím nějaké objednat přes internet. Do České republiky zasílá například forever21.com nebo nastygal.com a kousky tam mají velmi pěkné.

A nakonec se zastavme ještě u dekorativní kosmetiky. Bez čeho se neobejdeš? Co vždy nosíš v kabelce? 
Dekorativní kosmetiku používám denně a než ji nanesu na obličej, předchází tomu pečlivé čištění pleti a omytí studenou vodou, abych se ráno trochu probudila. Nejraději mám biokosmetiku z webu erbario.cz. Co se týče make-upu a pudru, používám teď poměrně čerstvě Mary Kay, protože kamarádka je poradkyně pod touto značkou. Nad značkou řasenky a rtěnky obvykle dlouho nepřemýšlím, beru podle odstínu, který mě zaujme. Zdravíčko se mi velmi osvědčilo od M. A. C., ani po dvou letech a o několika pádech se nerozsypalo a je ho tam stále hodně!

Děkujeme za rozhovor.
Také děkuji a vzkazuji všem, ať se těší z léta a krásného počasí!

Zuuwa.blogspot.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.