Rozhovor:
Espresso na cesty aneb kdekoliv a kdykoliv

14.06.2013 | Nákupy | Rozhovory | Volný čas

Teplé počasí nás láká na výlety do přírody. Pořiďte si revoluční novinku KÁVOVAR NA CESTY.

Věnujte chvilku následujícímu rozhovoru, kde Vám pan Richter ze společnosti ATTACKTRADE spol.s r.o. představí revoluční novinku: Kávovar Handpresso WILD Hybrid.

Pane Richtere, čím je výjmečný kávovar Handpresso WILD Hybrid?
Vyjímečnost tohoto kávovaru spatřujeme hlavně v jeho mobilitě. Díky minimálním rozměrům a váze ho s sebou můžete vzít kamkoli. Vejde se do každého kufru, batohu nebo do kabelky. Díky tomu nejste odkázaní na lokální nabídku kávy, která není vždy zcela uspokojivá a můžete si tak udržet svůj standard, ať už máte namířeno kamkoli. Konec konců, o tomto vypovídá i slogan naší značky: Espresso kdykoliv a kdekoliv.

Jak kávovar funguje?
Espresso je připraveno zcela klasicky. Horká vodá projde pod tlakem přes dávku mleté kávy a tím se extrahuje ono lahodné espresso.



Čím je kávovar napájen?
Vaší silou... Kávovar ručně napumpujete a vytvoříte tlak, který pak žene horkou vodu přes kávu. Natlakování funguje skutečně jako známá pumpička na kolo.

Kvalita espressa se často udává hodnotou barů, jak je na tom tato cestovní verze?
S hodnotou barů je to složité. Spousta výrobců totiž uvádí tlak čerpadla, který se samotnou přípravou kávy nemá nic společného. Správně napumpované Handpresso je natlakované 16 bary.



Potřebujeme horkou nebo studenou vodu?

U modelu Handpresso Wild je zapotřebí horká voda. Tu můžete mít připravenou s sebou v termosce nebo ji v rychlosti ohřát na vařiči nebo na ohni. Vzhledem k tomu, že se bavíme řádově o 50 ml, dojde k varu skutečně rychle.

Takže kávovar umí připravit jen takto malou kávu? Není potom příliš silná?
Kávovar je určen pro přípravu italského espressa – tedy malé, silné kávy, která je i u nás stále oblíbenější. Tak, jako si v kavárně můžete objednat „espresso lungo“ (espresso doředěné horkou vodou), můžete si takovou kávu připravit i s Handpressem. Dávku připravené kávy jednoduše doplníte  vodou z termosky.



Jakou kávu pro kávovar doporučujete?
Pro kávovar Handpresso Wild Hybrid můžete použít mletou kávu nebo ESE pody. Jeho „hybridita“ totiž spočívá v možnosti vyměnit nástavce a využít tak obě varianty.

Co to jsou ESE pody?
„ESE“ je zkratka pro název Easy Serving Espresso. Jsou to speciální polštářky s kávou, ve kterých je ideálně namletá a stlačená optimální dávka kávy. Ta je navíc vakuově balená, takže uchvává silné aroma kávy. Díky takto připravené kávě odpadá dávkování a stlačování a také údržba je snadnější.



Můžu pro kávovar použít svou oblíbenou mletou kávu?
Jistě, pro tento kávovar neexistuje nevhodná mletá káva. Je potřeba si jen uvědomit, že připravujeme espresso a je proto vhodnější mít kávu namletou najemno.

Kde je možné tohoto pomocníka na cesty zakoupit?
Kávovary Handpresso jsou dnes dostupné na internetu i v kamených prodejnách. Nabízí je outdoorové obchody i kávové speciálky. Můžete je objednat na www.handpresso-online.cz, kde také najdete seznam všech autorizovaných prodejců.

Pane Richtere, děkujeme Vám za představení tohoto šikovného pomocníka na cesty a těšíme se na příští shledání u představení nějaké další novinky.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.