Proč jet na dovolenou do Řecka?

16.02.2016 |

Prosluněné pláže, přátelští lidé, tradiční dobroty a hlavně odpočinek. To je základ parádní letní dovolené. Destinací, kam se můžete na dovolenou vydat, je opravdu mnoho. Jednou z nejoblíbenějších oblastí je Řecko.

Proč jet právě do této země plné ostrovů? Z jakých důvodů si dovolená v Řecku získává tolik příznivců, kteří se tam každoročně rádi vracejí?

Kouzelné moře

Řecko je známé tím, že k němu náleží přes 2 tisíce ostrovů. Délka veškerých břehů přesahuje 13 tisíc kilometrů. Pokud jste milovníky dovolené u krásného a čistého moře, v Řecku se opravdu najdete. Tento stát je vodou doslova prostoupen. Již v dávných dobách bylo moře pro řeky velmi důležité, zajistilo totiž obyvatelům snadnou cestu k obchodu, vojenským cestám a výborným mořským plodům.

Řecké pláže

Koupání v Řecku si užijete nejen proto, že voda je tak průzračná, že si pod ní uvidíte na nohy dokonce i ve tmě, ale také pro velký výběr pláží.

Řecké hodování

Už v dobách Antiky byly řekové vyhlášeni svou zálibou v hodování. Ani dnes tomu není jinak. V této zemi si lidé na skvělém jídle a výborném víně vyloženě zakládají. Kromě chutných pokrmů, jako je musaka, gyros, tzaziky, pečená zelenina nebo plody moře, se můžete těšit na výborné dezerty. U jednoho chodu rozhodně nezůstanete. K domácímu vínu, které vás pohladí na jazyku, ochutnáte vyhlášené řecké olivy všech možných druhů na všelijaké způsoby. Naložené v kořeni, s papričkou, v oleji, slaném nálevu nebo plněné feta sýrem. Určitě vás nenechají chladné ani kvalitní medy a tradiční halva. Už se vám sbíhají sliny? 

Dovolená v řecku

Velkolepé stavby

Řecko má úžasnou historii, jak už jsme se učili ve školách. Kromě spousty významných filozofů, umělců a spisovatelů je Řecko známé charakteristickou architekturou. Některé majestátní stavby vás zanechají bez dechu. Při představě jejich stáří a dostupných prostředků té doby, je výsledek obdivuhodný. Na které z nich se pojedete podívat je jen na vás, určitě ale vyražte alespoň na jeden výlet. Pohled na zdobené sloupy a pozůstatky obřích chrámů je zkrátka úchvatný.

Typické řecké obydlí

Ať už jste milovníci dobrého jídla, krásného moře, kvalitního vína nebo historie, v Řecku najdete vše. Přátelští obyvatelé vás navíc překvapí svou pohostinností a vřelostí a v některých restauracích vás dokonce pozvou i do kuchyně. Ne nadarmo se řekové pyšní svou dlouhověkostí. Takové místo vám totiž jednoznačně dodá energii a chuť do života.

Řecko

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.