Plněný hermelín se špenátovými listy

9.3.2012 | Gastronomie

Pro všechny milovníky sýrových jídel přinášíme recept na plněný hermelín s částečně netradičním obsahem.

Suroviny:

  • 4 hermelíny
  • 4 plátky slaniny
  • 24 a více listů špenátu
  • 4 lžíce bazalkového pesta
  • suroviny na trojbal
  • olej na smažení
  • pikantní rajčatová omáčka k doplnění chuti

Postup:

  1. Hermelíny nařízneme a pomažeme zevnitř bazalkovým pestem.
  2. Do sýrů vložíme plátky slaniny a špenátové listy, které jsme předtím lehce podusili.
  3. Do každého hermelínu přijde 6 listů špenátu a jeden plátek slaniny. Dle chuti můžeme přidat až několikanásobný počet špenátových listů.
  4. Hermelíny obalíme v tradičním trojbalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a osmahneme na oleji.
  5. Podáváme s bramborem nebo pečivem a pikantní rajčatovou omáčkou, kterou jsme připravili z loupaných rajčat, drceného česneku, kostiček syrové cibule a chilli.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Děti a rodina, Celebrity

Foto: www.sxc.hu

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.