Plná prsa, štíhlý pas


Krásné a plné poprsí touží mít snad každá žena, a proto patří zvětšení prsou neboli augmentace mezi nejčastěji prováděné plastické operace.

V současné době si můžeme vybrat z různých způsobů, jak si dopřát poprsí podle našich představ. Nejšetrnější možností je autoaugmentace neboli zvětšení prsou vlastním tukem, díky které se přesune tuk z nelichotivých partií tam, kde ho potřebujeme.

Způsoby zvětšení prsou

Augmentace silikongelovými implantáty je již běžný zákrok a operační sály klinik plastické chirurgie asi nikdy neopustí. Ale existuje i jiná – méně invazivní – možnost: autoaugmentace neboli zvětšení prsou vlastním tukem. Tato metoda je vhodná pro ženy, které nechtějí podstoupit invazivní zákrok a postačí jim zvětšení prsou o jednu velikost.

Bez narkózy i jizev

Autoagumentace, tedy zvětšení prsou vlastním tukem, je v současné době stále žádanější zákrok. Velkou výhodou je, že není nutné podstoupit celkovou narkózu a následnou hospitalizaci. Nevzniknou při něm žádné jizvy a hlavně se při jednom zákroku můžeme zbavit tuku z míst, kde ho mít nechceme a dodat ho tam, kde nám přidá na kráse. „První podmínkou úspěšné operace je mít dostatečné množství tuku k odběru,“ říká MUDr. Peter Ondrejka, plastický chirurg kliniky MEDICOM VIP.  „A druhou je nižší věk, kdy prsní svaly nejsou povolené a kůže je dostatečně elastická.“

Bolesti se bát nemusíte

Zákrok je bezbolestný, protože se dělá v místním znecitlivění v kombinaci s analgosedací. Při autoaugmentaci je kladen důraz na sofistikované a šetrné postupy odběru, zpracování i aplikace vlastního tuku. Prvním krokem je liposukce, při níž se odebere dostatečné množství tukové tkáně. Následně se tuk upraví, zbaví se poničených buněk a jemnou kanylkou se z několika bodů aplikuje pod prsní žlázu. Vstupy po kanyle se pak jenom zalepí a po několika týdnech po nich není ani památky. Stejné je to v místě, kde se tuk odebíral (nejčastěji je to břicho nebo zadeček).

Splňte si svůj sen

Výsledek autoaugmentace je viditelný bezprostředně po zákroku, ovšem na plný efekt je nutné počkat asi tři měsíce, než se tuk v prsou stabilizuje. „Část tuku se vstřebá, ale dokonalé přístrojové vybavení, které umožňuje moderní zpracování a čištění tuku, toto množství minimalizuje,“ objasňuje princip zákroku plastický chirurg. Po autoaugmentaci je důležité dodržovat pár omezení. Nejdůležitější je nutnost nosit dva až čtyři týdny elastickou kompresivní podprsenku. Samozřejmostí je klidový režim. A kdyby to bylo nezbytné, je možné zákrok už po zhruba šesti měsících zopakovat a potřebný objem doplnit.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.