Pět tipů, se kterými najdete ideální podprsenku


Už žádné otlaky, bolestivé škrábance a ňadra přelévající se přes okraj košíčků. O správné podprsence během dne vůbec nevíte, nevnímáte, že ji máte na sobě. Ještě takovou nemáte? Poradíme vám, jak ji nalézt.

Zvolte správnou velikost

Stále běháte z obchodu do obchodu a nemůžete natrefit na košíčky, které by vám seděly? Nejspíš pořád saháte po špatné velikosti. Každá podprsenka má jiný tvar. U jednoho typu vám bude stačit velikost B, jindy vám krásně padne céčko. Neustálé svlékání a oblékání sice není nic zábavného, výsledek ale stojí zato ‒ pohodlí a krásná prsa.
U košíků dávejte pozor nejen na objem, ale i na tvar. Každá žena má ňadra jiná. To, že nějaká podprsenka sedne vaší kamarádce, neznamená, že bude slušet i vám.

Co prozradí kostice

U kostic dbejte na to, aby držely pod prsy a nezvedaly se, ani když zvednete ruce. Pokud se tak stane, zvolte větší velikost. V případě, že vám kostice prso mačká, sáhněte rovnou po jiné podprsence. Během krátkého ozkoušení v kabince vám to vadit nebude. V odpoledních hodinách už ale budete přemýšlet, zda si můžete dovolit být v halence na ostro.

Hlavně, ať netlačí

Ideální podprsenka by vás neměla nijak trápit. Míváte-li na pod ramínky červené otlačeniny, znamená to, že vaše ňadra drží pouze ramena, což není zdravé pro záda. Pokud se vám po zapnutí dělají na zádech varhánky, prádlo vám je malé a nedělá ňadrům hezký tvar.

Co pod šaty bez ramínek

Budete-li mít štěstí, najdete skvělou klasickou podprsenku bez ramínek, která vám sedne a nikdy nesklouzne. Většina žen ale spíš mívá opačné zkušenosti. Řešení představuje korzetová podprsenka se širokým obvodem. Je pevnější a z těla jen tak nesklouzne. Další možností je typ, který má delší obvod a zapíná se přes břicho.

Kde nakupovat?

Pokud si chcete investovat do luxusního prádla, vyplatí se zajít do specializovaného obchodu, kde vám poradí zkušená prodavačka. Mnohé opravdu dokážou odhadnout správnou variantu na první pohled.

Nakupujete-li on-line, vyberte si takový tvar a typ, který už máte doma a víte, že vám sedí. V případě, že se přeci jen netrefíte, není problém prádlo vrátit či vyměnit za jiné. Na stránkách obchodů však často najdete podrobnou tabulku velikostí, která vám s výběrem pomůže.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.