Otázky a odpovědi k plastice prsou


Jak se postupuje při zvětšování prsou? Jak dlouho trvá plastická operace? Kdy lze očekávat definitivní výsledek? Vydrží implantáty celý život? Na tyto a další otázky si dnes odpovíme.

Když se ženy obracejí na plastického chirurga, přejí si obvykle změnit velikost, nebo tvar svých prsou. Mohou je mít nedostatečně vyvinutá od přírody, nebo postižená těhotenstvím, kojením, věkem či váhovými výkyvy. Výjimečná nejsou ani asymetrická, tedy odlišně velká prsa.

Zvětšení prsou se odborně nazývá augmentace, a jeho běžnou součástí bývá i vytvarování prsou. Může ho podstoupit každá plnoletá žena (od 18 let), která je celkově zdravá. O způsobu vedení řezu a umístění implantátu rozhodne lékař po dohodě s klientkou na předoperační konzultaci.

Samotné zvětšení prsou zvládne zkušený chirurg už za 45 až 50 minut, aby Vás nadměrně nezatížila anestezie. Přitom se dočkáte vynikajících výsledků. „Každý z našich chirurgů provede zhruba 300 zvětšení prsou ročně, což je evropský i světový nadprůměr,“ uvádí Anna Brandejs, majitelka a zakladatelka Brandeis Clinic v Praze. Výhodou pro klientky je i vyspělý anesteziologický přístroj Fabius plus s přesným dávkováním medikamentů a šetrným přístupem k sliznici dýchacích cest a k plicní tkáni.

Při zvětšování prsou vznikne rána dlouhá přibližně 4 cm, která se zašívá speciálními samovstřebatelnými stehy. Na závěr lékaři zavádějí pojistné drény proti krevním podlitinám. Odstraňují se druhý den po operaci. Klientka zůstává hospitalizována 1 až 2 dny.

Asi 4 týdny po augmentaci se nosí speciální podprsenka. Návrat do pracovního procesu je možný již po 5 až 10 dnech, zhruba 2 týdny je však třeba dodržovat klidový režim. Definitivní výsledek plastiky prsou se ukáže přibližně po 3 měsících.

Jak hodnotí plastiku prsou klientka Jana

O svých zkušenostech s plastikou prsou hovoří 23letá klientka Brandeis Clinic Jana, kterou trápila asymetrie prsou, takže se rozhodla pro zvětšení menšího prsu: „Cítím se úplně výborně. Konečně můžu nosit výstřihy a nebojím se ukázat. Všem ženám, které přemýšlejí nad plastikou prsou, bych ji stoprocentně doporučila. Není to nic strašného, bolest je opravdu minimální.“

Americké léková agentura (Food and Drug Administration, FDA) uvádí, že implantáty by měly být vyměněny po 10 letech. Výrobci však dobu jejich použití neomezují. Za 10 let se v životě ženy může mnohé změnit. Prožije těhotenství, kojení, nebo se objeví výrazné váhové výkyvy, které ovlivní tělesné proporce. Nová úprava prsou tak může být žádoucí.

„Naše Brandeis Clinic používá implantáty značek Polytech, Motiva a Mentor s doživotní zárukou na vadu materiálu, v případě ergonomických implantátů Motiva i se zárukou na reoperaci při vzniku kapsulární kontraktury, a to po dobu prvního roku po operaci,“ přibližuje Anna Brandejs.

Zaujaly Vás možnosti plastiky prsou? Objednejte se na konzultaci s odborníkem, který se Vám bude věnovat tak dlouho, jak budete potřebovat.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.