Ořechová bábovka je skvělá nejen k čaji o páté

9.3.2012 | Gastronomie

Bábovka je ozdobou svátečního stolu. Ovšem rychlá ořechová bábovka se může na Vašem stole objevit i ve všední odpoledne.

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 250 g mletých ořechů
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 g škrobu
  • 350 g cukru
  • 10 lžic oleje
  • špetka soli

Postup:

  1. V míse smícháme žloutky s ostatními přísadami kromě bílků.
  2. Bílky vyšleháme a přidáme úplně nakonec.
  3. Dobře promícháme a nalijeme do vymaštěné a vysypané formy.
  4. Pečeme na 200 stupňů necelou hodinu.
  5. Pokud pečeme v silikonové formě, ušetříme si práci s vymazáváním a vysypáváním formy.
  6. Do těsta můžeme přidat i několik celých lískových oříšků.
  7. Bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
  8. Podáváme k čaji nebo kávě.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Zdraví a životní styl, Krása a móda

Foto: www.sxc.hu

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.