Bábovka je ozdobou svátečního stolu. Ovšem rychlá ořechová bábovka se může na Vašem stole objevit i ve všední odpoledne.
Suroviny:
-
5 vajec
-
250 g mletých ořechů
-
250 g polohrubé mouky
-
1 prášek do pečiva
-
50 g škrobu
-
350 g cukru
-
10 lžic oleje
-
špetka soli
Postup:
-
V míse smícháme žloutky s ostatními přísadami kromě bílků.
-
Bílky vyšleháme a přidáme úplně nakonec.
-
Dobře promícháme a nalijeme do vymaštěné a vysypané formy.
-
Pečeme na 200 stupňů necelou hodinu.
-
Pokud pečeme v silikonové formě, ušetříme si práci s vymazáváním a vysypáváním formy.
-
Do těsta můžeme přidat i několik celých lískových oříšků.
-
Bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
-
Podáváme k čaji nebo kávě.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Navštivte také: Zdraví a životní styl, Krása a móda
Foto: www.sxc.hu