Opalování? Dejte si pozor!


Také máte radost z přicházejícího léta a chystáte se na sluníčku nachytat co nejvíce bronzu, abyste se mohla pyšnit krásně snědou barvou? Opálení kůži sluší, bohužel může být na úkor našeho zdraví. Že se opáleného vzhledu ani pevného zdraví nechcete vzdát? Opalujte se zdravě!

Ve správný čas
Pro opalování jsou ideální dopolední a podvečerní hodiny, zvláště na pláži u moře, kde sluníčko pořádně pálí. Naproti tomu mezi jedenáctou a čtrnáctou hodinou bychom se měli raději schovat do stínu. Ne náhodou mají v tuto dobu v teplých zemích siestu. Abychom předešli úpalu, je důležité dodržovat pitný režim a mít pokrývku hlavy.

Bez krému ani ránu
Základem zdravého opalování jsou kvalitní přípravky na opalování. Přestože krémy s vyšším ochranným faktorem jsou dražší, vyplatí se do nich investovat. Krém s nízkým ochranným faktorem totiž neposkytne spolehlivou ochranu, a to nejen v přímořských nebo horských oblastech, ale ani doma u bazénu. Jejich pravidelným používáním předejdeme spálení, stejně jako nadměrnému vysušování a předčasnému stárnutí pokožky. A samozřejmě snižujeme riziko rakoviny kůže. Při opalování u vody oceníme voděodolné krémy, protože se nemusíme po každém namočení znovu mazat. Pokožce velmi prospívají hydratační opalovací mléka, neboť ji zároveň hydratují.

Před i po
V souvislosti s používáním solární kosmetiky si pro jistotu připomeňme staré známé pravidlo, že je třeba namazat se minimálně 15 minut před pobytem na slunci. Naše pokožka si samozřejmě zaslouží péči také po opalování. Mezi oblíbené přípravky patří mléka po opalování obsahující látky, které zklidňují pokožku podrážděnou sluncem a přispívají k její regeneraci – především panthenol a vitamín E.

Triky pro lepší opálení
Pokud se chcete dobře opálit, doporučujeme si v rámci letní péče o pokožku dopřát peeling, který odstraní staré vrstvy kůže a zlepší účinek opálení. Dále můžete používat tělové oleje, které pokožku vyživují, hydratují a hlavně jí dodávají krásný sametový vzhled. Masáž olejíčky s přídavkem citrusů navíc pomáhá proti celulitidě. Svůj význam má i konzumace doplňků stravy, důležitý je zejména provitamin A neboli beta-karoten, který napomáhá zhnědnutí pokožky, a zároveň chrání kůži před poškozením nadměrným sluněním.

Samoopalovací alternativa
Pokud Vám sluníčko nedělá dobře, a přesto chcete být krásně snědá, můžete sáhnout po samoopalovací alternativě. Chce to však zvolit vhodné samoopalovací přípravky, které Vám dodají přirozený - nikoli oranžový nebo flekatý vzhled, a dodržet předepsaný způsob aplikace. Velké oblibě se těší samoopalovací spreje, u nichž je výhodou velmi snadná aplikace. Tak nezapomeňte, nádhernou bronzovou pokožkou se můžete pyšnit i bez rizika! Přejeme Vám krásné léto!

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.