Nevěrná kamarádka. Mám ji krýt?

10.04.2014 | Krása a móda | Sex a vztahy

Ať už řekne „Zítra spím u tebe.“ nebo „Včera jsem spala u tebe, kdyby se někdo ptal,“ staví Vás do bezvýchodné situace. Váš souhlas ani nesouhlas totiž není správný. Když budete kamarádku krýt, jste spoluviník. Když ne, riskujete konec Vašeho přátelství. Jak toto dilema řešit?

Krýt či nekrýt?
Krýt či nekrýt? V obou případech je malér na obzoru. Ale protože takřka žádná z nás nechce riskovat ztrátu kamarádky, obvykle se zhostíme nevděčné role spoluviníka. (Být spoluviníkem je o to horší, když kamarádčina partnera dobře znáte.) Pokud však není kamarádčin partner žárlivec, který by Vám celý večer volal, a chtěl svou ženu k telefonu, anebo si ji nepřijel osobně zkontrolovat, většinou Vaše svědectví nebude zapotřebí. Když už ale kamarádku kryjete, raději zůstaňte toho večera doma nebo na místě, kde máte být údajně spolu. Víte, co se říká o náhodě. Pozor si ovšem budete muset dávat také v budoucnu, může se totiž stát, že při společném setkání dojde na inkriminovaný večer řeč. Jednou kamarádce vyhovět můžete, staré čínské přísloví říká „Jednou znamená nikdy“, ale pokud byste ji měla krýt trvale, koledujete si o malér. Staré české přísloví totiž zase upozorňuje: „Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.“ A protože reakci kamarádčina partnera by mohlo dobře vystihnout přísloví „Jak se do lesa, volá, tak se z něho ozývá.“, mohlo by se v budoucnu stát, že by kamarádka u Vás v budoucnu mohla začít skutečně přespávat – pokud žije s partnerem v bytě, který jí nepatří.

Příčinou nevěry bývá stereotyp

Čtyřka je více než trojúhelník
NE.“ se ovšem kamarádce těžko říká, zejména když už někdy v minulosti kryla ona Vás. Možná Vás napadne kompromisní řešení, a to kamarádce její záměr rozmluvit. Ovšem pokud je zamilovaná, jen těžko něco svedete. Pokud ne, je tu ještě šance. Když se zeptáte, co je příčinou jejího nevěrnictví, a ona odpoví, že stereotyp, ve kterém se její vztah dlouhodobě utápí, zkuste jí navrhnout řešení, které je vůči jejímu partnerovi férovější. Třeba čtyřku nebo návštěvu swingers klubu s vlastním partnerem. Kamarádka se vydovádí, nebude partnera podvádět a navíc to možná pomůže jejich společnému vztahu. To za zkoušku stojí, nebo ne?

Zdroj foto: Profimedia.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.